haon-sportoldal

2008.10.15. 13:11

Mint mindig: kivétel a Ferencváros!

<p>Sokunkban a mai napig tiszta emlékként él, amikor a DVSC-Aquaticum–Ferencváros női kézilabda bajnoki nyitányon a zöldek táborából előbb egy dob, majd egy pirotechnikai eszköz repült a Fradi kapusa felé.</p>

A rendbontás miatt a Magyar Kézilabda-szövetség Fegyelmi Bizottsága mindkét klubot 500-500 ezer forintra megbüntette, illetve arra kötelezte a feleket, hogy közösen javíttassák meg a pálya talajában keletkezett hibát.

Ahogy az várható volt, a Loki és a Fradi is fellebbezett a döntés ellen, így következett a „második kör”, ahol az MKSZ Fellebbviteli Bizottsága megdöbbentő ítéletet hozott: csak a Debrecent sújtották bírsággal, 200 ezer forint büntetést kell fizetnie a DVSC-nek.

Igazságtalanság

– Felháborított bennünket ez az ítélet, és egyáltalán nem az bánt, hogy a Ferencvárosnak nem kellett fizetnie, nekünk viszont igen, hanem az igazságtalanság fáj.

Az indoklás szerint a rendezési hiányosságok miatt csakis nekünk kell bűnhődnünk.

Nonszensz, hogy egy szövetségen belül két testület egymástól ennyire eltérő döntést hozzon, ráadásul úgy, hogy a fellebbviteli tárgyaláson a Ferencváros képviselői meg sem jelentek – nyilatkozta a HAON-nak Baranyai Antal, a DVSC-Aquaticum ügyvezető igazgatója.

– Megint úgy érezzük, ha döntéshelyzet alakul ki a szövetségen belül, akkor az elbírálásnál van a Ferencváros és vannak a többi csapatok. A Fradi-drukkerek az elmúlt időszakban is több botrányt okoztak, mégsem született olyan ítélet, amivel visszább szorították volna ezeket a rendbontásokat. Nem tudom, mi kell ahhoz, hogy rendet rakjanak a lelátókon az illetékesek.

Sokba kerülhet a Fradi-balhé

Mert megérdemlik a debreceni lányok

Válogatottakban a lokisták

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!