haon-sportoldal

2008.10.28. 17:16

Ifjú főszereplőkkel a Fáy utcában

<p>Debrecen - Herczeg András szerint a Ligakupa jó lehetőség a kevesebbet szereplő játékosoknak a bizonyításra. <BR /></p>

A Honvéd elleni, múlt pénteki győzelem és a vasárnap este következő, Hungária körúton esdékes rangadó közé egy Ligakupa-meccs ékelődik a Loki programjába, a debreceniek szerdán 16 órától a Vasas együttesével mérkőznek meg a kiírás következő fordulójában.

A harmadik számúként számon tartott versenysorozatot egyébként nagyon rosszul kezdte a DVSC, hiszen Diósgyőrött 4–1-es vereségett szenvedtek a hajdúságiak, ám a következő körben hazai pályán a Nyíregyháza elleni győzelemmel javítottak.

Ahogyan a Ligakupában megszokhattuk, ezúttal is a DEAC-ban bizonyító fiatalokkal, illetve az eddig kevesebb lehetőséghez jutó játékosokkal kiegészült kerettel vág neki a Debrecen az angyalföldi túrának.

A mérkőzés kapcsán Herczeg András klubmenedzser állt készségesen a Napló olvasóinak rendelkezésére.

Lehetőség a fiataloknak

– Ahogyan minden csapat esetében, nálunk is az a bevett szokás, hogy a Ligakupában elsősorban a fiatalok és a kevesebbet játszók szerepelnek – kezdte mondandóját a tréner.

– Ez így is van rendjén, hiszen a DVSC–DEAC fiataljai számára az NB II-höz képest egy magasabb lépcsőfokot jelent a Lokiban szerepelni, itt jónéhány rutinos játékossal játszhatnak egy csapatban és az ellenfelek közt is találunk több olyan labdarúgót, akik hétről hétre az első osztályban teljesítenek. Természetesen azt mindig Kondás Elemér kollégámmal, a kis Loki edzőjével egyeztetjük a mérkőzés előtt, hogy kik legyenek azok a futballisták, akikre számíthatunk a Ligakupában.

Ezek a játékosok egyébként szinte minden alkalommal jól szerepelnek, bizonyítják, hogy a jövőben is lehet és kell is velük számolni – dícsért a szakember.

Sok a sérült

Már csak azért is szükség lesz a fiatalokra támaszkodni, mert a szűkebb keretben rengeteg a maródi játékos: – Sajnos, vannak problémáink – mondta Herczeg, – hiszen Bogdanovics és Szűcs István betegséggel küszködik, de Leandro, Bíró, Komlósi és Varga Józsi is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik.

Ennek ellenére, most is ahogy mindig, a győzelem igényével lépünk pályára, igaz, azt nehéz kiszámítani, hogy a Vasas milyen összeállításban áll majd ki ellenünk.

Minden bizonnyal Mészöly Géza együttesében is találunk majd olyan neveket, akik eddig kevesebb játéklehetőséghez jutottak, de mindegy hogyan állnak fel, nyerni szeretnénk.

A tervezett kezdőcsapat: Csernyánszky- Németh Á., Máté, Fodor, Szatmári - Bódi, Spitzmüller, Sándor T., Czvitkovics - Szilágyi, Dudu.
-T. N.-

Ezek is érdekelhetik