haon-sportoldal

2008.10.05. 18:20

Ferjan dobogón Pardubicében

<p>Pardubice - Andersen Lonigo után a világ leghíresebb meghívásos viadalán is nyerni tudott.</p>

Remek magyar eredménynek tapsolhattak honfitársaink a 60. alkalommal megrendezett pardubicei Aranysisakon: Ferjan Matej a dobogó harmadik fokára állhatott fel a csehországi derbin. A debreceni Simon&Wolf SC motorosa kiemeltként indult a versenyen, így az elődöntőben mutatkozott be a futamonkénti hat fős viadalon

 Feri debütálása jól sikerült, hiszen csoportjából első helyen kvalifikálta magát a következő körbe, megelőzve többek között a többszörös Aranysisak-győztes Leigh Adamset és a szlovák Martin Vaculikot, illetve Matej Zagart, aki így korai búcsúra kényszerült. A középdöntőben Ferjan ismét nehéz csoportba került, ám két futamgyőzelemmel itt is győzni tudott, megelőzve Hand Andersent, Karol Zabikot, Kenneth Bjerrét, Lukas Drymlt és Vaculikot. A fináléban is „odatette magát” az egyetlen magyar versenyző, hiszen a Grand Prix legutóbbi nagydíjának győztese, Andersen és Adams mögött a harmadik helyen ért célba.

VÉGEREDMÉNY

1. Hans Andersen (dán), 2. Leigh Adams (ausztrál), 3. FERJAN MATEJ (magyar), 4. Peter Karlsson (svéd), 5. Wieslaw Jagus (lengyel), 6. Karol Zabik (lengyel).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!