haon-sportoldal

2008.07.04. 17:10

Debreceni triatlonos sikerek

<p>Az egyetemi-főiskolai vb-n 27 ország 78 indulója közül Pocsai Balázs a 8. helyen végzett.</p>

Az utóbbi hetekben számos kimagasló eredményt értek el a debreceni triatlonisták. A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola versenyzője, Tóth Gellért (képünkön) a Duna-kupán elért ezüstérme után parádésan szerepelt az Olimpiai Reménységek Versenyén a lengyelországi Szceczinben, ahol az ifjúsági korosztályban a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Ugyanitt a szintén DSC-SI-s Dobi Richárd negyedik helyen végzett a serdülők között, a múlt hétvégén pedig bronzérmet szerzett a bajai váltó OB-n.

Törökországban, Erdekben rendezték az egyetemi-főiskolai világbajnokságot, melyen a Debreceni Sportcentrum két sportolója is indult Debreceni Egyetem színeiben. A vb-n 27 ország 78 indulója közül Pocsai Balázs 8., míg Csortos Imre 31. helyet szerzett az igen erős mezőnyben.

A DSC úszói is remekeltek: Kaposváron került megrendezésre az LVII. úszó vidékbajnokság, melyen először vettek részt a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola versenyúszói. (Edző: Mányi Csaba) A versenyen 36 egyesület 324 úszója indult az egész országból, akik közül kiemelkedően szerepelve, összesen 13 érmet hoztak haza a DSC-SI sportolói, nem kis elismerést szerezve ezzel Debrecen városának.

A 6 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzérem közül Nádasdi Flóra egyedül 3 arany- és 2 bronzérmet szerzett egyéni számokban, és 2 aranyat váltóban. Tóth Gábor mérlege 1 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzérem, míg Nagy Zsófiáé 2 ezüst, 1 bronz egyéniben, továbbá 2 arany a váltó tagjaként. Ez a siker nagy reményekkel kecsegtet az elkövetkező korosztályos országos bajnokságok előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!