haon-sportoldal

2008.05.29. 15:37

Utánpótlásnevelés felsőfokon!

<p>Csokorba gyűjtöttük az elmúlt hetek sportiskolás sikereiről szóló beszámolókat.<BR /></p>

DSC-SI: Ferenczi Fruzsina a hónap sportolója

A Debreceni Sportcentrum–Sportiskola vezetősége ezúttal is megválasztotta az elmúlt hónap legjobb sportolóját. Március után, áprilisban is a cselgáncs szakosztály egyik versenyzőjét, Ferenczi Fruzsinát jutalmazták a kitüntető címmel. Fruzsina a serdülő korosztályban +63 kg-ban versenyez.

A hónap közepén megrendezett Budapest Kupán remek szerepléssel a dobogó legmagasabb fokára állhatott, így már biztosan részt vehet a júniusban, Győrben megrendezésre kerülő világkupán.

A sport mellett a tanulásra is koncentrál a Kossuth Lajos Gimnázium hatosztályos képzésének elsőéves tanulója, hiszen az elmúlt iskolai éveket kitűnő eredménnyel zárta. Kedvenc tárgyai a matematika, a kémia és a fizika.

Nagy István Levente kvalifikálta magát az EB-re

Több mint 20 ország részvételével zajlott Teplicében az Ifjúsági Cselgáncs Európa-bajnokság utolsó előtti kvalifikációs tornája. Az erős mezőnyben harmadik helyet szerzett Nagy István Levente, a Debreceni Sportcentrum – Sportiskola versenyzője. A fiatal dzsúdós román, olasz, francia, német és észt ellenfeleket legyőzve állhatott a dobogó harmadik fokára. Ezzel a szereplésével már biztos tagja a július elején a szarajevói ifjúsági EB-re utazó magyar csapatnak.

Itáliában remekelt az Arany-csapat
Az amatőrök között első, a profik között a nyolcadikok lettek a sportiskolások. Az olaszországi Genovában két tornán is részt vett Arany László csapata. A DSC-SI U12-es korosztályú focistái az első, amatőr tornán a Savonával és egy helyi gárdával kerültek egy csoportba, és mivel mindkét meccset nyerték, az US Angelo Baiardo-val döntőzhettek.

A fináléban 2-0-ra diadalmaskodtak, így veretlenül nyerték meg a tornát. Ezzel egyedüli külföldiként kvalifikálták magukat a második tornára, ahol már a legnagyobb olasz élcsapatok utánpótlás klubjai voltak az ellenfelek.

A debreceniek az A.S. Roma,  az A.C. Reggiana 1919 és a Torino F.C. együttesével kerültek egy kvartettbe. A fiúk 1–1-es döntetlent játszottak a torinóikkal, és 0-0-t értek el a rómaiak ellen.

A csoport utolsó meccsén az A.C. Reggiana alakulatától egygólos vereséget szenvedtek, így a 7. helyért játszhattak a Spezia Calcio 1906 csapatával, mely ellen két góllal alulmaradtak, így végül a torna 8. helyét szerezték meg. A torna kapusának Szabó Pétert választották.

A csapat tagjai:

Szabó Péter, Balogh Norbert, Kovács Péter, Arany László, Kovács Gergő, Erdős Benjámin, Sándor Tamás, Kardos Tibor, Szalontai Alex, Csicsek Levente, Tóth Péter, Al-Muhanna Walid, Tóth Imre, Kiss Nándor, Tóth Gergő Edző: Arany László




Megy

 

 

 

Megyei bajnok a Bolyai
A városi diákolimpiai döntő után a megyei diákolimpiai döntőt is megnyerték a Bolyai János Általános Iskola – döntően sportiskolásokból álló – 1997-1998-os születésű labdarúgói, akik ezzel kivívták az országos döntőn való részvétel jogát. A fiúk veretlenül hódították el az aranyérmet, ezzel megőrizték a kezdetek (14 mérkőzés) óta tartó győzelmi sorozatukat.


 

A csapat tagjai:
Török András, Kobezda Sándor, Nagy Roland, Kökényesi Ádám, Gál Bence, Reményi Zoltán, Ondi Ádám, Kóródi Ferenc. Edző: Opre Gergely

 

 

 


Ezüstérem az országos döntőn
Jól szerepeltek az Adidas Gyermekbajnokság szekszárdi országos döntőjén a DSC-SI leány kézilabdázói. Komáromi Ákosné 1995-ös születésű csapata nehéz csoportba nyert besorolást.

A szekszárdiakat és a tatabányaiakat magabiztosan verték, egyedül az FTC-től szenvedtek vereséget. Csoportmásodikként a másik négyes első helyezettjével, a Bp. Spartacus SC-vel meccseltek a döntőbe jutásért. Az elődöntő megnyerése után a fináléban újra a Fradival találkoztak, mely ezúttal simán győzött (19–9). A debreceni lányok felülmúlták az elvárásokat, és a tavalyi 7. hely után idén ezüstérmet szereztek.

A csapat tagjai:
Bernáth Dóra, Csukás Adrienn, Ungi Denise (kapusok), Bíró Eszter, Dáné Rita, Farkas Réka, Takács Alexandra, Buglyó Anikó, Szarvas Flóra, Faragó Fanni, Forgács Melinda, Juhász Renáta, Mondl Viktória, Nagy Anett, Szabó Lilla, Varga Vivien. Edző: Komáromi Ákosné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!