haon-sportoldal

2008.04.17. 19:12

Loki-Szpari meccs kiemelt biztonsági kockázattal

<p>Debrecen – A két szurkolótábor összecsapását szeretné megelőzni a rendőrség a fokozott készültséggel, hiszen a legutolsó 2007 szeptemberében tartott találkozón tömeges rendbontás volt.</p>

A hétvégi DVSC-TEVA-Nyíregyháza Spartacus FC bajnoki kiemelt labdarúgó mérközéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról tarott sajtótájékoztatót csütörtökön Kovács Gyula rendőr alezredes, a Közrendvédelmi Osztály vezetője.

A mérkőzést a sportrendezvényeket biztonsági szempontból minősítő szakértői bizottság kiemelt biztonsági kockázatúnak minősítette.

– A mérkőzés biztosítására történő felkészülésre kiemelt figyelmet fordítunk hiszen mindkét csapat jelentős szurkolói táborral rendelkezik, így várhatóan sokan látogatnak ki majd a mérkőzésre – mondta Kovács Gyula.

Jól példázza a készültséget, hogy a környező megyékből és a Budapesti Készenléti Rendőrség állományából is kértek erősítést.

Ugyanaz a közlekedési korlátozás lép érvénybe, mint a többi kiemelt biztonsági kockázatú meccsen, lezárják a Nagyerdei körutat, a Martinovics utcát és a Hadházi utat is, illetve fokozott ellenőrzést tartanak a környező utcákban, tudtuk meg az alezredestől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!