haon-sportoldal

2008.04.14. 15:01

Le a kalappal a dzsúdosok előtt!

<p>Pestszenterzsébet, Piliscsaba - Újabb szép sikereket könyvelhettek el a Debreceni Rendőr SE cselgáncs-szakosztályánál. A klub hírnevét egy szenior és egy junior cselgáncsozó öregbítette.</p>

Pestszentimrén rendezték meg a közelmúltban a 10. Nyílt Masters Magyar Bajnokságot, melyen 19 ország 229 versenyzője küzdött a különböző súlycsoport dobogós helyezéseiért.

Az M5-ös kategóriában (50-54 év közöttiek) Hanufer Viktor három külföldi és magyar ellenfelét legyőzve szerezte meg a diadalt a 81 kg-os súlycsoportban.
A szenior kiválóság mögött nem akarnak lemaradni eredményességben a DRSE fiataljai, s ezért most Skapinyecz Dávid a junior Országos Bajnokságon tett sokat. A 73 kg-os kategóriában érdekelt debreceni dzsúdós 27 fős mezőnyben, mind az öt ellenfelét iponnal verve diadalmaskodott, így megérdemelten gyűjtötte be az aranyérem mellé a bajnokság legtechnikásabb versenyzője címet is.
Hanufer Viktor győzelmét előre borítékoltam, hiszen számos hazai és nemzetközi sikerre lehet büszke, köztük a tavalyi Európa-bajnoki bronzéremre. Skapinyecz Dávid hét év kitartó munkájának köszönhetően lett ismét bajnok. Nagyon hasznosnak bizonyult a tavalyi edzőtáborozás Japánban, ahol új harcmodort és technikákat tanult, és – hála a szponzorainknak – a további fejlődése is biztosítottnak látszik.

Dávid számára a junior EB-n és vb-n való részvétel a cél 2008-ban – értékelt Skapinyecz József, a DRSE cselgáncsozóinak elnöke és edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!