haon-sportoldal

2008.04.30. 16:27

Kiharcolták, ezért újra bizonyíthatnak

<p>A DVSC-TEVA alakulata az elvárásoknak, illetve a célkitűzéseknek megfelelően bejutott a Ligakupa fináléjába, ahol a győrrel küzd a végső győzelemért. <A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/dvsc-nyiregyhaza-foci-football.wmv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/dvsc-nyiregyhaza-foci-football.wmv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/dvsc-nyiregyhaza-foci-football.wmv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

A két összecsapásból álló párviadal első derbijét szerdán 18 órától játsszák a felek a Rába-partján, s a találkozót a Hajdú Online (www.haon.hu) és a Sport 1 élőben közvetíti.

Nyugodt visszavágóért

A Loki ligakupás meneteléséből a debreceni keret fiataljai jócskán kivették a részüket, hiszen az ifjú titánok pár rutinos labdarúgóval kiegészülve meneteltek egészen a fináléig.

Most, hogy kézzelfogható közelségbe került a kupa elhódítása, többekben felmerülhet a kérdés: a döntőben a legerősebb összeállításban küzd majd a Loki, vagy elsősorban azok kapnak szerepet, akik idáig eljutatták az együttest. – A kezdőcsapat összeállításakor mindenképpen figyelembe kellett venni, hogy Győrben van a meccs, tehát hosszú út vár ránk, ugyanakkor szombaton fontos bajnoki mérkőzést játszunk.

Akik szerdán pályára lépnek, nem tudnák megfelelően kipihenni magukat a REAC elleni bajnoki meccsre, hiszen kedden elindul a társaság, és csak csütörtök hajnalban tér vissza.

Ez fontos szempont, de a fiatalok egyébként is bizonyítottak már – reflektált a felvetésre a DVSC-TEVA szerb származású edzője, Zoran Szpisljak a klub honlapján.

– Természetesen igyekszünk a legjobb csapattal pályára lépni Győrben, mert nekünk minden meccs fontos, és így kell hozzáállni a játékosoknak is.

Úgy készültünk erre a találkozóra, hogy egy olyan eredményt érjünk el, amivel a visszavágót nyugodtabban várhatjuk, mert szeretnénk nagydöntőt is játszani.

Tudják, mi kell

Ahogy a DVSC, úgy a Győr is főleg a fiatal játékosaival jutott el a döntőig. Azt egyelőre még nem tudni, hogy szerdán milyen kerettel állnak ki a Loki ellen, de Zoran Szpisljak szerint ezzel nem is kell foglalkozni.

 – Biztos, hogy lehetőségeikhez mérten ők is igyekeznek a legjobb kezdőcsapatot pályára küldeni, mégiscsak egy döntőben játszanak a DVSC ellen.

Mi azonban ebbe inkább nem mélyedünk bele, magunkkal foglalkozunk. Arra kell gondolnunk, ha sikeresen akarjuk venni ezt az akadályt, akkor megfelelő hozzáállással, koncentrációval nem lehet gond. Amit kellett, megtettük.

 A Győr játékát kielemeztük, mert ilyenkor sok hasznos információhoz jutunk, amit megosztunk a játékosokkal.

Felhívtuk most is a figyelmüket, hogy mire vigyázzanak, mi az ellenfél erőssége. Természetesen ezt nem hozzuk nyilvánosságra, de a labdarúgókat felkészítettük mindenre.

A Loki várhatóan a következő összeállításban lép pályára: Csernyánszki – Nagy Z., Bíró, Szűcs, Fodor – Spitzmüller, Demjén, Sztojkov, Rezes – Bogdanovics, Chigou.

  • Tatabánya–DVSC-TEVA élõ tudósítás
  • Máté Péter súlyos sérülése
  • Döntõben a Loki a Ligakupában (is)
  • Ahogy illik: kiütéses diadal
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!