haon-sportoldal

2008.04.09. 13:42

Bogdanovics: „Magamra voltam dühös”

<p>A DVSC-TEVA csapata a debreceni Magyar Kupa visszavágón „kivégezte” az NB II-ben szereplő Integrál-DAC csapatát, hiszen 6–0 arányban nyertek a hazaiak, és így összesítésben 10–1-gyel jutottak a Magyar Kupa döntőjébe. &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-dvsc-integral-foci_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Az elődöntő második mérkőzésének főhőse egyértelműen Igor Bogdanovics volt, aki egymaga négy góllal terhelte meg Szentes Lázár csapatának kapuját.

Napló: A közelmúltban az Újpestnek rúgott négy gólt a Ligakupában, úgy tűnik, ezeket a kupameccseket Igor Bogdanovicsnak találták ki.
Igor Bogdanovics: Így is lehet mondani, úgy látszik, ez lett a specialitásom. Pedig minden mérkőzésre ugyanúgy készülök és a pályán ugyanúgy akarok bizonyítani, csak van, amikor sikerül és van, amikor nem. Ha játszhatok, csakis egyetlen célom van, olyan produkciót nyújtani, hogy a meccs után elégedett legyen velem az edző, a szurkoló és mindenki, aki a Loki sikeréért szorít.

Napló: Mégis furcsa, hogy amíg a Ligakupában és a Magyar Kupában sorra lövi a gólokat, addig a bajnoki összecsapáson mintha el lenne átkozva, egyáltalán nem megy a gólszerzés. Erre a kettősségre mi lehet a magyarázat?
Igor Bogdanovics: Aki valaha volt csatár, az tudja, szerencse is kell a gólszerzéshez. A tények azt mutatják, a kupameccseken mellettem állnak az égiek, míg a bajnokikon nem fogják a kezem fentről. Mindig 100 százalékot próbálok nyújtani, de van, amikor semmi sem sikerül. Eddig 5 bajnokin léptem pályára, három meccsen kezdőként, mégsem sikerült egyszer sem betalálnom az ellenfél kapujába. A bajnokságban egyszerűen nem megy és az a legfurcsább, hogy ott sem játszok rosszabbul, mint a kupameccseken, gólt mégsem tudok lőni.

Napló: A versenysorozatokból mégiscsak a bajnoki a legfontosabb kiírás, nem lehet, hogy jobban izgul, mint egy kupacsatán, és ezért nem sikerül semmi?
Igor Bogdanovics: Rutinos, 33 éves labdarúgó vagyok, átéltem már nem egy komoly csatát, nem izgulom túl a bajnokikat sem, egyszerűen nincs szerencsém. De sajnos ezzel nem csak én vagyok így, a csatártársaimnak sem megy igazán a gólszerzés.

Napló: Az Integrál-DAC ellen négyszer is örülhetett volna a gólja után, ám nem hogy boldog nem volt a találatokat követően, hanem inkább mérgesnek tűnt.
Igor Bogdanovics: A magam módján örültem a góloknak, de dühös is voltam saját magamra, mert a sokkal fontosabb bajnokikon nem sikerült betalálnom az ellenfél kapujába. De például a Fehérvár elleni találatom után igazán boldog voltam, mert akkor tényleg lényeges gólt rúgtam.

Napló: A hétközi elődöntő után pénteken ismét bajnoki vár a Lokira. Ellőtte az összes puskaporát a DAC ellen, vagy azért jobb ha készül a Vasas kapusa?
Igor Bogdanovics: Megint egy fontos meccs előtt állunk, ahol ismét nem szabad hibáznunk. A Vasas otthonában mindig nehéz meccseket vívunk, de tudjuk, mi a dolgunk. Remélem, a kupameccs után maradt még bennem egy-két gól és ha lehetőséget kapok, akkor ezt bizonyíthatom is.

- Boros Norbert -

  • Húszpercnyi igazi Loki-fieszta
  • Percről-percre
  • Lokis híreink
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!