haon-sportoldal

2008.03.06. 15:05

Most már az aranyra hajtanak

<p>Debrecen – Eddig óramű pontossággal tartja az előzetes ütemtervet a Debreceni Egyetem Kosárlabda-egyesület (DEKE) NB I. B csoportos együttese, amely megnyerte az alapszakasz Keleti-csoportját, és maximális pontszámmal, nyolc győzelemmel kezdheti meg a bajnokság második szakaszát, a rájátszást.</p>

A bajnoki kiírás szerint mindössze egy csapat, a B csoport első helyezettje juthat fel az elitbe, és talán nem árulunk el nagy titkot ha leírjuk, a Walke Károly irányította társaság célja az aranyérem megszerzése!

Napló: Tizenhat győzelem, két vereség, első hely a Keleti-csoportban, maximális vitt pontszám a rájátszásba. Elégedett a bajnokság eddigi szakaszával – kérdeztük az egyetemisták vezetőedzőjét.

Walke Károly: Két részre bontható a szezon eddigi része, az alapszakasz feléig tartó időszakra és az alapszakasz visszavágóira. Mindkét esetben teljesítettük az előzetes célkitűzésünket: minden olyan meccset, amelyet fontosanak tartottunk, amelynek az eredményét visszük magunkkal, megnyertük.

A fő irányokat végig tudtuk tartani, s bár volt ugyan két zökkenőnk – a Nagykálló és a Kecskemét elleni idegenbeli vereségek –, ám egy ilyen sorozatban szinte képtelenség végig egyenletesen teljesíteni.

A két vesztes meccs – ha lehet ilyet mondani – a legjobbkor jött, ám a dolgokat helyretéve és a hibákat kijavítva még időben sikerült visszatalálnunk a helyes útra. Abban pedig egy kicsit szerencsések is vagyunk, hogy a két vereséget nem visszük magunkkal a rájátszásba.

Napló: Mit gondol, miben nőttek legfőképp a mezőny fölé?

Walke K.: Elsősorban a védekezünkkel, ami főleg a remek fizikai állapotunknak köszönhető. A meccseken átlagosan alig több mint 60 pontot kaptunk, és erre alapozva lehetett felépíteni a támadójátékunkat.

Napló: Van-e valamiben hiányérzete?

Walke K.: Nagyon sajnálom, hogy a remek adottságokkal és képességekkel rendelkező irányítót, Bojan Sormazt nem tudtuk megfelelően használni, mind a mai napig keressük az okát, miért nem találtuk meg a helyét a rendszerben. Az is igaz viszont, hogy az ő helyettesítésével kapcsolatosan kerültek egyre inkább képbe a helyi nevelésű juniorok – Kaluha Csaba, Balogh András, Kóthay László –, akik összességében jól helytálltak.

Napló: Sormaz mellett idény közben Kollár Zoltán is távozott a csapattól, mint ahogy légiósok is érkeztek. Milyen véleménnyel van az új fiúkról?

Walke K.: A meccseken szerepeltethető két légiós pozícióra most három opciónk van, két amerikai játékos, a center Joe Kennerly és az irányító Patrick Lefler, valamint a szintén középjátékosnak számító nigériai Michael Ayodele Oluwaseyi.

Noha utóbbi két fiú bajnokin még nem szerepelt, ám az eddigi tapasztalatok alapján azt hiszem nyugodtan kijelenthető, jó érzékkel nyúltunk hozzájuk. Kennerly már korábban beilleszkedett, sőt, egyre inkább vezéregyéniséggé vált. Mindhármukkal kapcsolatban azt is nagyon fontos hangsúlyozni, hogy hosszú távra terveznek Debrecenben.

Napló: A megerősített kerettel egyértelműen Önöket tartja a szakma a bajnoki cím legfőbb esélyesének.

Walke K.: Az idény előtt megfogalmazott célkitűzésünk a bajnokságban az 1-3. hely megszerzése volt, de ilyen alappal és ilyen lehetőséggel a hátunk mögött most már egyértelműen az aranyéremre hajtunk. Azzal a céllal lépünk pályára a rájátszásban, hogy minden meccsünket megnyerjük! Tudjuk, hogy roppant nehéz dolgunk lesz, de hisszük, hogy sikerülhet a odaérnünk a dobogó tetejére.

Pillanatnyilag egy győzelemnyi előnyünk van a szintén feljutási álmokat dédelgető Veszprém előtt, és a sorsolás úgy hozta, hogy a rájátszás utolsó mecsét Veszprémben vívjuk. Ám nagyon remélem, hogy annak az összecsapának már nem lesz tétje számunkra...

A Veszprémen kívül a Meló-Diák, a SMAFC, a Nagykanizsa és a Sárvár lesznek az ellenfeleink a rájátszásban, ezek a csapatok biztosan presztízst csinálnak abból, hogy bennünket megverjenek. Ám állunk a kihívások elébe!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!