haon-sportoldal

2008.02.27. 20:37

Győzelemmel felérő döntetlen

<p>Székesfehérvár – A női kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében a DVSC-Aquaticum csapata Székesfehérvárott a Fehérép Alcoa (előző nevén Cornexi) vendégeként lépett pályára.</p>

A tét óriási volt, hiszen amelyik csapat sikerrel veszi ezt az akadályt és bejut a legjobb négy közé, akkor számára vélhetően már biztosítva van a jövő évi nemzetközi kupaszereplés.

Felkapaszkodtak

A Lokinál nem történt változás az elmúlt héthez képest, azaz Tánya Vorozscova, Verica Nikolics, Temes Bernadett és Sütő Edina sérülés miatt nem léphetett pályára a nagyon fontos találkozón.

A DVSC teljes fekete szerelésben és gyászosan kezdte a meccset, hiszen percek alatt két góllal elhúztak a hazaiak, majd hiába egyenlítettek a hajdúságiak, a 8. percben 5–2-vel megint a Fehérvár vezetett.

Ekkor Triffa Ágnes bravúrjainak és zsinórban négy lőtt gólnak köszönhetően átvette a vezetést a hajdúsági egylet.

A folytatásban kisebb visszaesést eredményezett, hogy az addig eredményesen kézilabdázó Csáki Viktória megsérült, de így is fej-fej mellett haladtak a csapatok az első félidőben, a szünetben 13–13-as remit mutatott az eredményjelző.

Végig vezetve

A pihenőt követően nehezen lendültek bele a csapatok, majdnem 4 percet kellett várni az első gólra, amit Ruta Latakaite szerzett emberhátrányból. A Debrecen csapatkapitánya kulcsjátékosa lett a Lokinak, hiszen a második félidőben szórta a gólokat, legfőképpen neki köszönhető, hogy az 50. percben 4 góllal vezettek a Skaliczky-tanítványok.

Ekkor már Tóth Erzsébet is formában volt, hiszen a piros-fehérek új szerzeménye remek átlövésgólokkal terhelte meg a hazaiak kapuját. A találkozó vége előtt 2 minutummal háromgólos előny birtokában volt a Debrecen, ám Tápaiék huszáros hajrával az utolsó másodpercekben kiegyenlítettek.

A versenysorozat kiírása értelmében a döntetlen azt jelentette, hogy az idegenben játszó gárda, azaz a DVSC-Aquaticum jutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában.

Mesterszemmel

Vura József: – A Debrecen maximálisan kihasználta a hibáinkat, ezért megérdemelten jutott a legjobb négy közé.
Skaliczky László: – Végre Fortuna mellettünk állt és remélem, ezzel a továbbjutással a sikertelenség is tovább áll a Lokitól. Remekül védekeztünk, támadásban türelmesen, helyzetekig játszva kézilabdáztunk, aminek meg is lett az eredménye. Örülök, hogy sikerült kiharcolnunk a jövő évi nemzetközi szereplést.

Tények
Fehérép Alcoa–DVSC-Aquaticum 27–27 (13–13)
Székesfehérvár, 1000 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
Fehérép Alcoa: FEKETE – BALOGH B. 6 (3), Bernataviciuté 4, Vijunite 2, TÁPAI SZ. 5 (1), Triscsuk 1, VASZARI 5. Csere: Djerics (kapus), Mayer 2, Kamper 2, Gorgyejeva. Edző: Vura József .
DVSC-Aquaticum: TRIFFA – CSÁKI 3, LATAKAITÉ 7, Szűcs G., Szabó V. 3, TÓTH E. 5, STUPARICOVA 2. Csere: Kiss É. (kapus), BENYÁTS 5 (3), Micsics 2, Nagy I., Kovács A. Szakmai igazgató: Skaliczky László
Az eredmény alakulása. 8. p. 5–2. 13. p.: 5–6. 20. p.: 10–10. 26. p.: 13–11. 36. p.: 17–14. 44. p.: 18–20. 50. p.: 20–24. 54. p.: 23–24. 57. p.: 23–26.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/4, ill.3/3

  • A mérkőzés eredményének alakulása
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!