haon-sportoldal

2007.12.29. 22:19

Le a kalappal Kocsikék előtt

<p>St. Gallen - Svájcban a döntőig menetelt, s ott egy góllal kapott ki a Derecske a vb-hetedik Angolától.<BR /><BR /></p>

Külföldön is letette a névjegyét a Tajtavill-Derecske KK női kézilabda csapata, amely kisebbfajta csodát produkálva második lett a Svájcban, St. Gallenben megrendezett hatcsapatos Stadtwerk-kupán.

Szenzációsan mutatkozott be a kétnapos erőpróba első játéknapján a Köstner-csapat, amely mind a három mérkőzését - 2x20 perces találkozókat játszottak a csapatok - megnyerte a nemzetközi porondon jegyzettebb ellenfelei ellen.

Sorra behódoltak

Elsőként a francia bajnokság ötödik helyén álló Dijon hódolt be megyénk alakulatának, amely Kocsik Viki vezérletével háromgólos diadalt aratott (25-22). Ezt követően a házigazda svájci bajnok, az LC Brühl hajtott fejet a mieink előtt.

A rendkívüli izgalmakat hozó végjátékkal záruló meccsen leginkább a hét gólig jutó Pádár Margó volt elemében (25-24).

Következett a szlovák bajnok Michalovce elleni derbi, amelyen végig Kerekiék akarata érvényesült, s volt, hogy már hét góllal is vezettek, így a harmadik győzelmükhöz sem fért kétség (26-24).

Óriási fegyvertény

A második játéknapon a horvát Trgocentar ellen minden ott folytatódott, ahol az előző nap befejeződött.

A csapat legeredményesebbje ezúttal Csapó Hajni volt, a vége pedig 14 gólos diadal lett (32-18). A nem mindennapi győzelmi szériát a vb-hetedik angolai válogatott szakította meg, amely öt góllal verte Kocsikékat (20-25).

Ám ez mit sem változtatott azon, hogy a torna döntőjét ez utóbbi két gárda vívta.

A fináléban aztán nem sok hiányzott a meglepetéshez: az angolaiak végig futottak az eredmény után, s a végjátékban tudták csak legyűrni megyénk alakulatát (14-15), amely így óriási fegyvertényt végrehajtva a második helyet szerezte meg a tornán.

Le a kalappal

- Nagy öröm és nagy siker ez a második hely a számunkra, hiszen egy rendkívül nívós, rangos tornán a nemzetközi porondon is letettük a névjegyünket – értékelt a hazaindulást követően Köstner Vilmos, a derecskeiek szakvezetője.

– Nem tagadom, még a számomra is meglepetés volt a csapat remek formája, kivétel nélkül minden játékosom kiválóan teljesített a mérkőzéseken, le a kalappal előttük.

A döntőben egy hajszál választott el bennünket a győzelemtől, végig vezettünk, s csak az utolsó pillanatban csúszott ki a kezünkből a győzelem.

Nagyon hasznos napokon vagyunk túl, a csapatépítés és a formába lendülés terén is nagyot léptünk előre, s ez remélhetőleg a bajnokságban is kamatozik majd – bizakodott előretekintve Köstner Vilmos.

A tények

Tajtavill-Derecske–Dijon (francia) 25–22 (9–10)
A Tajtavill-Derecske góldobói: Kocsik 6, Szamosi A. 5, Kereki 4, Szabados 3, Csapó H. 3, Pádár 1, Rácz 1, Sütő M. 1, Kudor 1.

LC Brühl (svájci)–Tajtavill-Derecske 24–25 (11–14)
A Tajtavill-Derecske góldobói: Pádár 7, Flaska 3, Kudor 3, Rácz 2, Csapó H. 2, Szamosi L. 2, Kocsik 2, Szamosi A. 1, Sütő M. 1, Szabados 1, Kereki 1.

Tajtavill-Derecske–Michalovce (szlovák) 26–24 (14–10)
A Tajtavill-Derecske góldobói: Pádár 5, Kereki 4, Szamosi A. 4, Szabados 3, Sütő M. 3, Rácz 2, Kocsik 2, Kudor 2, Flaska 1.

Tajtavill-Derecske–Trgocentar Virovitica (horvát) 32–18 (13–10)
A Tajtavill-Derecske góldobói: Csapó H. 6, Szamosi A. 5, Sütő M. 3, Szabados 3, Kereki 3, Kudor 3, Szamosi L. 3, Kocsik 2, Flaska 2, Pádár 2.

Tajtavill-Derecske–Angola 20–25 (7–13)
A Tajtavill-Derecske góldobói: Rácz 4, Sütő M. 4, Pádár 3, Kocsik 3, Kudor 2, Csapó H. 2, Szamosi A. 1, Kereki 1.

A döntőben

Tajtavill-Derecske–Angola 14-15

A Stadtwerk-kupa végeredménye:

1. Angola, 2. Tajtavill-Derecske, 3. Dijon, 4. LC Brühl, 5. Michalovce, 6. Trgocentar Virovitica.

F.L.

Kapcsolódó anyagok:

  • Visszavágás helyett kupabúcsú
  • "Csak" a harmadik a Derecske
  • Kocsikék pihentek, s kezdenek
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!