HAON lakóhelyem

2018.02.23. 08:57

Igen jó színvonalon tartották el a nők

Püspökladány - A gyanúsított a nőket a bevételeik fokozására igyekezett motiválni.

Püspökladány - A gyanúsított a nőket a bevételeik fokozására igyekezett motiválni.

Az elsőfokon eljárt Püspökladányi Járásbíróság tavaly nyáron hozott határozatát részben megváltoztatva, a Debreceni Törvényszék csütörtöki ülésén jogerős döntést hozott kitartottság bűntettében és közúti baleset okozásának vétségében Ö. K. vádlottal szemben. A korábbi ítéletet annyiban változtatta meg, hogy mellőzte egy korábbi döntésben kiszabott 2 éves börtönbüntetés végrehajtását, mert a próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés végrehajthatósága elévült.

A kitartottság bűntettében és közúti baleset gondatlan okozásának vétségében bűnösnek kimondott Ö. K. vádlottra halmazati büntetésül elsőfokon kiszabott 1 év 8 hónap börtönbüntetést, az 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől, valamint a 2 év közügyek gyakorlásától eltiltást, illetve a vádlottnál lefoglalt készpénz, személygépjárművek, ékszerek esetében elrendelt vagyonelkobzást is helyben hagyta a törvényszék.

Főleg Ausztriában

A bíróság tényállása szerint a vádlott 2005-ben ismerkedett meg egy nővel, aki ezt követően igen rövid időn belül prostitúciós tevékenységbe kezdett, erről a vádlottal előzetesen egyeztetett. A nőnek Ausztriában és több európai országban, többnyire bordélyházakban végzett tevékenységéből idővel több milliós jövedelme származott, melynek minimális részét tartott meg, bevételének döntő hányadát a férfinak adta. A vádlott 2011. körül ismerkedett meg egy másik nővel, aki ezt követően szintén prostituáltként kezdett el dolgozni Ausztria több városában. Őt is rendszerint bevételei fokozására igyekezett motiválni. Heti-kétheti személyes találkozók, látogatások alkalmával a nő bevételeit magához vette. A vádlott 2005-től állandó munkaviszonyból származó rendszeres legális jövedelemmel nem rendelkezett, magát az adott időszakban részben vagy egészben a sértettek által külföldön végzett prostitúciós tevékenységéből származó bevételekből tartotta el, aránytalanul magas életszínvonalat biztosítva önmaga számára.

Ráfutott a motorkerékpárra

A vádlott 2014. szeptember 18-án dél körül a 4-es főúton közlekedett Kaba felől Püspökladány irányába jó látási- és útviszonyok között. Az általa vezetett gépkocsi előtt haladt a sértett motorkerékpárral, aki az előtte haladó személyautó előzésébe kezdett. Ö. K. autójával közel azonos időben szintén előzésbe fogott. Miután mindkét jármű elhaladt az előzendő gépkocsi mellett, közülük a vádlott által vezetett személygépkocsi a forgalmi viszonyokra tekintettel hamarabb kezdte meg a visszatérést a jobb oldali forgalmi sávba.

Eközben a sértett a visszatérés érdekében motorfékkel mérsékelte járműve sebességét. Ö. K. tartotta a sebességet, és a két jármű közötti, korábban is rövid követési távolság teljesen megszűnt, a vádlott autójával ráfutott a motorkerékpárra. Ö.K. az általa előidézett veszélyhelyzetet a forgalmi sávon belül jobbra húzódva próbálta elkerülni, de a két jármű ekkor már átfedésbe került, s a személygépkocsi a motorkerékpárnak ütközött, a sértett lezuhant a motorról, majd egy, az árokban lévő fánál került nyugvó helyzetbe. A sértett a balesetben súlyos sérüléseket szenvedett.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!