HAON - Jegyzet

2013.02.02. 15:57

Még sincsen megvonás a Magyar Képzőművészeti Egyetemtől

<em>Mégsem vonják el az eredetileg tervezett 300 millió forintot a Magyar Képzőművészeti Egyetemtől. A rektor szerint a korábban kilátásba helyezett drasztikus zárolás után maradó összegből ellehetetlenült volna az oktatás</em>. <strong>Szőke Tímea jegyzete.</strong>

Mégsem vonják el az eredetileg tervezett 300 millió forintot a Magyar Képzőművészeti Egyetemtől. A rektor szerint a korábban kilátásba helyezett drasztikus zárolás után maradó összegből ellehetetlenült volna az oktatás. Szőke Tímea jegyzete.Végül visszaállították az egyetem 2012-es költségvetését, úgy tudni, egy, a Lázár Jánossal történt tárgyalások eredményeként.

Nem sajnálom tőlük, de szomorú tanulsága az ügynek, hogy – semmi sem változik – a megfelelő emberrel kell beszélni. Azzal, aki felülbírálhat másokat; ilyen személy, úgy látszik, mindig van.

Ennél súlyosabb gond, hogy – immár sokadszor – nem tudni, mi alapján történt a döntés. Ha egyszer valamiért mínusz 300 millió, akkor miért mégsem? Lázárnak épp jó kedve volt? Megesett a szíve a rektoron?   Átszámolta a korábbi felsőoktatási költségvetést és neki nem annyi jött ki? Honnan teszik át azt a pénzt? Egy másik egyetemtől, a vízipóló-támogatástól vagy a következő kormányzati felvilágosító kampánytól?

Bizonyára számos iskolaigazgató, kórházvezető vagy hivatali elöljáró van országszerte, aki szívesen elzarándokolna Budapestre, ha cserébe több, esetenként a túlélést jelentő pénzt kapna az intézménye. Hátha nekik is jár, csak szólniuk kell, hogy a döntéshozók félreszámoltak...

Szőke Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!