HAON - Jegyzet

2008.09.20. 08:19

Tüntetés-biznisz

<p>Kíváncsi vagyok, vajon ki lesz az a leleményes ember, akinek feltűnik a Magyarországon számolatlanul tartott változatosabbnál-változatosabb tüntetésekben rejlő üzleti lehetőség.</p>

Sőt, lehetőségek! Mert például a nyugodt és elégedett körülmények között élő külföldieknek, páratlan élményt nyújthat a tömegben való skandálás, az artikulálatlan ordibálás, utcakő-dobálás, kuka-gyújtogatás – ez lehetne az új idegnyugató-wellness szolgáltatás, egy új hungarikum.

„Jöjjön el, s mi biztosítjuk az Önnek megfelelő demonstrációt. Nyíltan utálhatja embertársait, a megtorlástól nem kell tartani. Tojásdobálási lehetőséget, transzparneseket igény szerint biztosítunk.” Valahogy így tudnám elképzelni a hirdetést.

Lelki szemeim előtt látom, hogyan áramlik nyugatról, az elfojtott indulatoktól megmerevedett, nyugodt demokráciában szocializálódott, de a túlzott jóléttől elkényelmesedett, s otthon hangját bármiért hallatni lusta európid, vagy ne adj isten amerikai, ázsiai látens-demonstráló, hogy végre kiélje titkos vágyait.

Szinte látom, ahogy külön oktatáson képzik át a színes esernyőket tartó idegenvezetőket az új szolgáltatáshoz – mert ugye egy rózsaszín ernyővel vezetni lelekes tüntető-turistacsoportjukat a melegdemonstráció ellentüntetésére, nem kis hiba lenne.

Persze erre biztosan megszületne a hazai válasz is. S nagy üzemben szerveznék a különböző demonstrációkat. El tudok képzelni igen extrém eseteket is.

Például a fóbiások demonstrációit pókok, terek, magas épületek ellen. De, tüntethetnének a rózsaszín nyuszis papucsot viselők ellen.

Végül pedig, ismerve a magyar virtust lenne itt tüntetés elleni demonstráció, és a tüntetések ellen demonstrálók elleni tüntetés...

  • Tüntetés a fővárosban
  • Elmarad a Gyurcsány Ferenc elleni tüntetés
  • Rendbontás nélkül ért véget a demonstráció
  • Még több jegyzet
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!