Hajdúszoboszló hírei

2017.06.03. 14:56

Újabb komoly terveket szövögetnek Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszló - A fürdőváros jelentős beruházásokkal válhat még vonzóbbá a turisták körében.

Hajdúszoboszló - A fürdőváros jelentős beruházásokkal válhat még vonzóbbá a turisták körében.

A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Pávai Vajna Ferenc Tervéhez illesztve, elkészítette közép-hosszútávú fejlesztési programját. Megvizsgálva a Hungarospa Hajdúboszoszlói Zrt. vendégforgalmának alakulását a jelenlegi kínálati struktúra kialakulása óta eltelt hét évben megállapítható, hogy a magasabb minőségű fürdőszolgáltatások keresletének növekedése lényegesen meghaladja a hagyományos, alap fürdőszolgáltatások fejlődési ütemét.

A menedzsment ennek a fogyasztói trendnek kíván közép és hosszú távon megfelelni, a legújabb fejlesztésű, csúcstechnológiát képviselő, közép-európai kínálatban még nem fellelhető élmény- és látványelemek kínálatunkba való beépítésével, hozzájárulva a város idegenforgalmi kínálatának további felértékelődéséhez.

Nő a befogadóképesség

A Tahiti Beach a természeti környezetet megjelenítő látvány és élményfürdő rendszerrel biztosítja a magasabb minőségi elvárással rendelkező középkorosztály és kisgyermekes családok kikapcsolódását. A projekt fontos célcsoportját jelentik a magasabb kategóriájú négycsillagos szálláshelyet igénybe vevő vendégek. A fejlesztés révén tovább emelkedik a fürdőszolgáltatások színvonala, differenciáltabbá válik a szolgáltatás kínálat, mely közvetlenül hat az elégedettség emelkedésére. A cél dús természeti környezetben megjelenő fürdőrendszer, amelyben az urbánus építészeti elemek háttérbe szorulnak. A projekt esetében az építési engedély, valamint a kiviteli terv és részletes tervezői költségkalkuláció áll rendelkezésre.

Az Aqua Palace jelenleg évi 300 ezer látogatót fogad. Az óriási keresletre tekintettel megkerülhetetlen a befogadóképesség növelése, s ezzel együtt a jelenlegi wellness típusú szolgáltatás mellett az aktív kikapcsolódást célzó négy évszakos kínálat, fedett csúszdapark fejlesztése. A fejlesztés várhatóan a pihenőtér és az öltözői kapacitás minimum harminc százalékos bővülését eredményezi.

Az új részleg madártávlatból a látványterv szerint. Fotó: Magánarchívum

Egyedülálló csúszdák

Az Aquaparkban a látogatók jelenleg 15 különféle csúszdapályából választhatnak: a hagyományos csúszdáktól az extrém élményeket kínáló újabb elemekig. A jelenlegi szolgáltatásokban korosztályi kínálati rés mutatkozik a 6–12 év közötti gyermekek esetében. A projektben tervezett, látványra és a kaland élményére koncentrálva fejlesztett, csúcstechnológiát jelentő, korszerű kalandcsúszdákkal bővülő turisztikai kínálat megfelel az említett korosztályba tartozó gyermekekkel rendelkező családok igényeinek is.

Az első ütemben a legkorszerűbb, a jelenlegi közép-európai kínálatban még nem található, a látványra és a kaland élményre koncentráló kalandcsúszdákat létesítünk. A második ütemben az Aquapark területe növekszik a strandfürdő jelenleg kevéssé kihasznált részének bevonásával.

Fejlődik az uszoda

A volt Széchényi Kollégiumból 150 férőhelyes, háromcsillagos ifjúsági szálláshely és villapark épül. Az ifjúsági turizmus elmúlt években tapasztalható erősödésére figyelemmel, a fejlesztési projekt célja a létesítmény kor színvonalának, és a turisztikai keresletnek megfelelő felújítása és használatbavétele.

A hajdúszoboszlói Árpád uszoda a térség kiemelt jelentőségű tömeg-, és versenysport létesítménye. A felújítási program célja a létesítmény energiahatékonyságának javítása az 1991-ben használatba vett, műszakilag elavult berendezések és nyílászárók cseréjével.

Bővülés következhet

A szezonális Aquapark és Tahiti Beach bővítések a fejlesztést követő ötödik évben 26,2 százalékkal magasabb vendégforgalmat és árbevételt eredményeznek, míg a négy évszakos kínálat bővítése az Aqua-Palace élményfürdő esetében 20,5 százalékos növekedéshez vezethet a következő években.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!