labdarúgás

2020.09.05. 16:58

Új kerettel lép pályára a Megye I.-ben a DEAC II.

Katona László csapata javarészt utánpótláskorú játékosokra építhet.

A válogatottszünet miatt a nemzeti bajnokság első és másodosztályú csapatai szünetre mentek. A megyei futball azonban nem áll le, a hétvégén már a negyedik fordulót játszhatják le a Hajdú-Bihar megyei első osztályban. A DEAC II. a Balmazújváros otthonába látogat, a találkozóról, illetve az együttes jelenlegi helyzetéről Katona László vezetőedző beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

Cél a közepe

A fekete-fehérek második csapata hatalmas átalakuláson esik át, miután a visszavonuló, illetve távozó játékosok helyére az utánpótlásból érkezett pótlás. – Elmondható, hogy szinte teljesen kicserélődött a keretünk. A tavalyi kezdőcsapatból négy ember maradt meg, és rengeteg fiatal jött fel az utánpótlásból. Az idősebbek közül többen abbahagyták, és a helyükre kilenc- tizenhét éves srác is érkezett. Egy teljesen új csapatot kell összerakni, ezért nagyon féltem a szezonkezdettől. Az első fordulóban öt, a másodikban hét fiatal játszott, ám így is szoros mérkőzéseket játszottunk az élboly alakulataival. A harmadik találkozón magabiztosan megvertük a Hajdúsámsont, így összességében úgy érzem, egy középcsapat szintjén szerepelhetünk majd az idényben. Az edzések jó hangulatúak és nagyon intenzívek, nagyjából ez az első utánpótlás-korosztály, amely kijött a DEAC képzéséből. Van potenciál a srácokban, és szeretnénk egy összeszokott alakulatot építeni a jövőben. Idén nem játszanak le hozzánk az első csapatból játékosok, és a játékosaim sem biztos, hogy készek már az NB II.-re, igaz, vannak, akik hosszú távon elérhetik majd a másodosztály szintjét. Egy-két idősebb játékos mellett – mint például Barabás Zoli – az évente feljövő utánpótlásból fog előreláthatólag összeállni a keretünk – emelte ki Katona László.

Nem lesz könnyű

A szebb időket is megélt Balmazújváros is a változás útjára lépett, újoncként igyekszik helytállni a megyei első osztályban.

– Legjobb tudomásom szerint az újvárosiak NB I.–II. időszakában volt egy jó utánpótlás-alakulatuk, amelyre alapul a jelenlegi megyei csapat, ahol a körülmények is megfelelőek, illetve a szakmai stáb is kellően felkészült, úgyhogy egy nehéz, küzdelmes mérkőzésre van kilátás. Lajos Ferenc fanatikus edző, ahogy hallottam, és, ha a stadionban játszunk, a mi fiataljainknak is nagy élmény lesz az összecsapás.

A módosítások során az ősszel öt mérkőzést fogunk sorozatban idegenben játszani, ami egy épülő csapatnál nem jön a legjobbkor. Ettől függetlenül természetesen megpróbálunk a lehető legjobban szerepelni és egy stabil csapatot összerakni, amire építhetünk majd a későbbiekben – hangsúlyozta Katona László.

Péter Szabolcs

Katona László tippjei:

Balmazújváros–DEAC II. 1–1

Sárrétudvari–Püspökladány 2–1

BUSE–Kabai Meteorit 1–0

Hajdúsámson–Hajdúhadház 2–2

Monostorpályi–Derecske 3–1

Hajdúnánás–Nyíradony 2–1

Hajdúböszörmény–DASE 0–6

Hajdúszoboszló–Vámospércs 4–1

 

Ezek is érdekelhetik