Foci-vb 2022

2022.12.13. 19:50

It’s not coming home…

Valószínűleg nem ez lesz a cég legjobb befektetése.

Forrás: AFP

Ahogy a híres angol szurkolói dal szól: „It’s coming home”, mely a három oroszlánosok fanatikusai között minden egyes világeseményen felcsendül, s ezzel utalnak arra, hogy „hazatér a futball”, ám ez 2022-ben sem valósul meg. 

Egy dorseti székhelyű cég jelentős veszteséggel néz szembe, miután 18 000 pólót vásárolt, amelyeken a következő felirat szerepel: „Anglia, 2022-es világbajnokság győztesei. Végre itthon van”.A tulajdonos Karl Baxter remek üzleti lehetőséget látott a pólókban, abban bízva, hogy Gareth Southgate csapata emeli fel a vb-trófeát. Anglia azonban szombaton kiesett a katari tornáról, miután a negyeddöntőben 2-1-es vereséget szenvedett Franciaországtól – írta az m4sport.hu. 

Az independent.ie szerint Baxter a pólókat darabonként 29,99 fontért szerette volna eladni, de most kénytelen lesz alacsonyabb áron árúba bocsátani. “Nagyon lenyűgözött Anglia katari teljesítménye, és biztos voltam benne, hogy megnyerik a tornát. Amikor megkeresett egy szállító, hogy eladja a pólókat, egyszerűen nem tudtam nemet mondani. Teljesen le vagyok sújtva, hogy Anglia kiesett a világbajnokságról” – mondta Baxter egy sajtóközleményben. 

Elmondta, nem tudja, hogy mit csináljon a rajta maradt mezekkel, ezért a szurkolókhoz fordult. “Szeretném megkérni az angol szurkolókat, hogy vásároljanak a mezekből, hogy őrizzék meg a történelem darabjaként, és emlékeztesse őket arra, milyen jól játszott csapatunk a vb-n. Bár nem nyertek, az én szememben még mindig nyertesek” – próbált a hazafias érzelmekre hatni. 

A negyeddöntőben Aurelien Tchouameni távoli találata után szerzett vezetést Franciaország, de Harry Kane tizenegyesből egyenlített. Giroud fejesével ismét a címvédő került előnybe, majd a hajrában Kane kihagyott egy büntetőt, ami hosszabbítást érhetett volna. Így azonban Anglia továbbra is arra vár, hogy 1966 után újabb Eb-, vagy vb-trófeát nyerjen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!