Életstílus

2017.09.13. 12:19

5 mosodai titok, amit az ötcsillagos szállodák használnak

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Kevéssé ismert, de hatásos trükkök, amelyek hatékonyabbá teszik mosást.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Kevéssé ismert, de hatásos trükkök, amelyek hatékonyabbá teszik mosást.

Vízhőmérséklet

A forró víz károsítja az anyagot, a hideg pedig nem tisztít megfelelően, illetve nem pusztítja el a kórokozókat. A víz a 90 ℃ helyett legyen inkább 40-60 ℃, ez elegendő ahhoz, hogy a ruhák tiszták legyenek, és így az anyag sem sérül.

A mosógép töltése

Ne pakolja tele a mosógépet, csak a tartály 80 százalékáig, különben a ruhákat a gép nem tudja megfelelően kimosni. Az sem jó, ha túl kevés ruhát tesz a gépbe, mert akkor az kárt tehet azokban.

Mosószer

A klímaberendezések hajlamosak megkeményíteni a ruhát, ezért a szállodákban 90 ml ecetet adnak a mosószerhez, amely segít ezt megelőzni.

Folteltávolítás

Édesítőszerrel, vagy keményítővel könnyedén megszabadulhat az olajos foltoktól. Azt követően egyszerűen mossa ki a ruhákat.

A bor-, illetve kávéfoltok eltávolításához sót használjon. A vízbe tegyen sót, majd hagyja abban ázni egy órán keresztül, mielőtt kimossa a ruhát.

A sárga foltok ellen a fehér ruhán a szódabikarbóna a hatásos fegyver, egyszerűen tegyen a mosóporhoz fél csésze szódabikarbónát és a ruhái fehérek lesznek.

Szárítás

A szakemberek azt javasolják, hogy szabad levegőn szárítsuk a ruhákat, amikor pedig törölközőt mosunk, tegyünk a dobba egy teniszlabdát, hogy a ruhák puhák maradjanak.


[related-post post_id="3529936"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!