Vendéglátás-gasztronómia

2020.07.01. 00:02

Mesés helyszín, varázslatos ételekkel

Házias ízekkel és nemzetközi ételkülönlegességekkel várja vendégeit a Fenyves Vendéglő

Fotó: Kiss Annamarie

Minden vasárnap dél és három óra között elegáns rendezvénytermében várja a brunch kedvelőit az Erdőspuszta Club Hotel Fenyves Vendéglőjének népszerű svédasztalos ebédje, a Sunday Brunch. Minőségi alapanyagokból gondosan elkészített, bőséges ételvariációk – előételek, levesek, főételek, desszertek – közül válogathatnak korlátlanul a ház vendégei.

Tradicionális falatok

Festői környezetben, minden héten más ételekkel találkozhatunk a Sunday Brunch svédasztalos ebéd keretein belül. Az Erdőspuszta Club Hotel Fenyves Vendéglője saját alapanyagokból merít, háztáji ételek elkészítésében is hozzáértő csapattal dolgozva. A magyaros fogások szinte már összenőttek a vendéglő nevével, hiszen a Hotelhez tartozó tanya garancia a minőségi, házias receptekre. Töltött káposzta, marhapörkölt, sertés-, bárány, hal és szárnyas-ételek, kemencés fogások és más ínycsiklandó helyi ételkülönlegesség is a svédasztal részét képezi. A brunch repertoárjában hetente három fajta leves szerepel: Házi készítésű húsleves, és tetszőleges ragu-, illetve gyümölcsleves. Az előételek is háztáji finomságok: a tanyán nevelt őshonos állatok húsának feldolgozásából fakadó hamisítatlan, tiszta ízvilág: tepertő, kolbász, szalonna, házi májas is került fel a svédasztalra. Az alapanyagot szolgáltató tanyán kacsa, liba, gyöngytyúk, fácán, pulyka, tyúk, szürkemarha, racka bárány, mangalica, nyúl, és kecske is nevelkedik (utóbbinak a tejéből előételként sajt is készül). A tanya mellett pedig egy igazi ékszerdoboz, a hotel saját tava helyezkedik el. A szállóvendégeknek horgászati lehetőséget is biztosítanak, a kifogott harcsákat pedig – igény szerint – szintén elkészítik – az ebéd részeként – a vendéglő munkatársai.

Mindenkire gondoltak

Heti rendszerességgel minimum tízféle főétel várja a Sunday Brunch vendégeit, különböző köretekkel, a hazai és a nemzetközi gasztronómia tárházából. Bár a házias konyha hangsúlyosabb, fiatalos, könnyebb, divatos ételek is helyet kapnak a tradicionális, nehezebb, klasszikus fogások mellett. A glutén-, illetve laktózérzékenységre is odafigyelnek a vendéglő munkatársai, már az asztalfoglalás alkalmával felmerül a speciális elkészítés lehetősége, a kínálatot így automatikusan a látogatók igényeihez tudják igazítani. Amennyiben pedig a vendég utólag jelzi allergiáját, ételérzékenységét, a rugalmas személyzet azonnal alkalmazkodik a kérésekhez. Desszertként idénygyümölcsök, és változatos ízekben gépi fagylaltkülönlegességek, valamint többféle házi készítésű sütemény is elérhető, melyeket a vendéglő szakácsai készítenek el. A fogyasztás ugyan csak a belső részen lehetséges, kétszázötven-háromszáz fő befogadására így is alkalmas a Sunday Brunchnak kialakított helyiség. Céges konferenciák lezárásaként, baráti találkozók alkalmával, születés-és névnapok megünneplésekor, akár elkülönített szekcióban is időzhetnek a bruncholni vágyók. A svédasztalos ebéd bárki számára elérhető, az előző este nyolc óráig leadott foglalások alapján.

Galéria

Fotók: Kiss Annamarie

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!