Életmód

2019.01.08. 12:32

Három egyszerű trükk, amellyel könnyedén rendet teremthetsz

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Új év, új élet – szokás mondani. Persze legtöbben nem vagyunk rászorulva, hogy mindent nulláról kezdjünk, de az évkezdés mindenképp jó alkalom arra, hogy ráncba szedjük életünk azon szegmenseit, amelyek korábban hajlamosak voltak káoszba fordulni. Most a rendetleneknek adunk néhány pofonegyszerű rendszerezési tippet, amelyek segítségével kipucolhatják a kupit otthonukból.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Új év, új élet – szokás mondani. Persze legtöbben nem vagyunk rászorulva, hogy mindent nulláról kezdjünk, de az évkezdés mindenképp jó alkalom arra, hogy ráncba szedjük életünk azon szegmenseit, amelyek korábban hajlamosak voltak káoszba fordulni. Most a rendetleneknek adunk néhány pofonegyszerű rendszerezési tippet, amelyek segítségével kipucolhatják a kupit otthonukból.

A Daily Mail online kiadása Anita Birges ausztrál szakértőt hívta segítségül, aki három olyan szabályt ismertetett, melyek segítségével a leghanyagabb embertársaink is könnyedén rendet teremthetnek maguk körül.

1. A fordított akasztó trükkje

Kevés olyan ember létezik a Földön, akinek egyetlen felesleges ruhadarabja sincsen. Többségünk számtalan rég, vagy soha nem hordott göncöt tartogat a szekrényében. Ezek csupán a helyet foglalják, a zsúfolt gardróbon pedig rendkívül nehéz kiigazodni. Egyértelmű, hogy szelektálni kell, amely korántsem olyan egyszerű, mint elsőre gondolnánk. Vannak öltözékeink, melyekhez érzelmileg kötődünk, és olyanok is szép számmal akadnak, amiket egy egyelőre megjósolhatatlan, „különleges jövőbeli alkalomra” tartogatunk. A legegyszerűbb módja, hogy eldöntsük, mi marad, és mi megy, ha alávetjük magunkat egy féléves gardróbtesztnek. A következő a tennivalónk: akasszuk fogasra a ruhákat úgy, hogy a fogas feje a szekrény belseje felé nézzen. Később csak azokat a fogasokat fordítsuk kifelé, amiken az elmúlt időszakban hordott ruhák lógnak. Így le tudjuk szűrni, ruhatárunknak mely az a része, amelyet ténylegesen használunk.

2. Rend a hűtő lelke

Egy jól rendszerezett hűtőnek több előnye is van. Egyrészt bármikor meg tudjuk állapítani, milyen élelmiszerek és ételek állnak rendelkezésünkre otthon, másrészt könnyedén kiszűrhetőek a már lejárt szavatosságú termékek.

A hűtő tartalmának csoportosítását kezdjük mindenekelőtt azzal, hogy a nyers húsokat, halat és tengeri herkentyűket magába foglaló dobozoknak, valamint zacskóknak külön helyet biztosítunk az alsó polcon. Fontos, hogy ezek minél lentebb kerüljenek, mert így elkerülhetjük, hogy a csomagolás esetleges sérülése esetén a kiszivárgó folyadék a többi élelmiszerre csöpögjön.

A háztartásokban nem ritka dolog, hogy maradékok keletkeznek, megfontolandó, hogy ezeknek is fenntartsunk egy külön polcot, hogy elkerüljük a sokáig tartó keresgélést.

A gyakran fogyasztott harapnivalókat érdemes a hűtő elülső részében tárolni, és arra is célszerű figyelni, hogy a gyerekek kedvenc betevőit lehetőleg olyan magasságban helyezzük el, ahol ők is könnyen elérik.

Ne feledjük, hogy a hűtő polcainak magasságát igényeink szerint variálhatjuk, ahogy azt sem, hogy bármikor vásárolhatunk extra tárolódobozokat. Továbbá sokszor megéri a fáradtságot, ha felcímkézzük ételeinket.

3. Tíz perces trükk az evőeszközös fiókhoz

Általában nem tart sokáig, mire sűrű, átláthatatlan zűrzavar keletkezik ebben a bizonyos fiókban. Ijesztőnek tűnhet a feladat, de tényleg elegendő rászánni tíz percet.

Borítsunk ki mindent a fiókból, majd a megtartandó tárgyakat pakoljuk jobbra, míg a hasznavehetetlen, sérült vagy rozsdás eszközöket balra! Fontos, hogy szelektálás közben ne gondolkodjunk sokáig: döntsünk gyorsan, határozottan, és hallgassunk az első megérzésre, mert az megbízhatóbb! Ezután már csak ki kell tisztítanunk az evőeszköztartót, majd visszapakolhatjuk a megőrzött tárgyakat, lehetőleg szortírozva, hogy az egymáshoz hasonló eszközök egy reteszbe kerüljenek. Voilà! Már kész is van!


[related-post post_id="4100046"]

[related-post post_id="4095959"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!