Egyperces

2008.05.20. 11:24

Jago költözik Nyíregyházáról

<p>Nyíregyháza - A nyíregyháziak kedvence, az hét éve az állatparkban élő borneói orángután hím, Jago megnősült és párjával a szlovákiai Bojnice állatkertjében alapít új családot. <dia width="900" height="700" alt="Jago költözik Nyíregyházáról 2008.05.20."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Jago_k_lt_zik_Ny_regyh_z_r_l_2008_05_20_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Jago költözik Nyíregyházáról 2008.05.20." /></a></dia></p>

Mivel az orángután altatás nem egy hétköznapi dolog, az állatpark két orvosa Dr. Papp Endre és Dr. Gonda Gedeon és a Nyíregyházi Állatkórház orvosa Dr. Rankli Éva nagy körültekintéssel járt el és igyekeztek minél több vizsgálatot elvégezni az állaton. Segítségül sietett a Jósa András Oktató Kórház főorvosa, Dr. Erdélyi László radiológus is, aki ultrahangos készülékkel vizsgálta meg a 26 éves orángután hímet.

A Nyíregyházi Állatparkban egyenlőre két fiatal orángután hím maradt, de nem sokára érkezik egy hat tagú orángután család, akik a hamarosan felépülő indonéz esőerdő ház első lakói lesznek.

Kapcsolódó cikkek:

- Balázs Attila -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!