DVSE

2018.01.20. 11:49

Debrecenbe érkezik a Bajnokok Ligája győztese

Debrecen - Fekete Gergő nehéz meccsre számít a szolnokiak ellen.

Debrecen - Fekete Gergő nehéz meccsre számít a szolnokiak ellen.

Az előző szezonban a magyar bajnoki címet is elhódító Szolnoki Dózsa gárdáját fogadja a DVSE a hazai OB I 12. fordulójában szombaton. Nehéz meccs vár a debreceni vízilabdázókra, ugyanis nem túlzás kijelenteni, hogy Európa, vagy talán a világ legjobb klubcsapata érkezik hétvégén a Debreceni Sportuszodába. A két együttes ebben a szezonban már összecsapott egyszer, akkor a Szolnok örülhetett győzelemnek.

Fekete visszatér

A DVSE legutóbb tavaly decemberben a Vasas ellen játszott hazai medencében, a 10–10-es döntetlennel azonban elszalasztott egy lehetőséget az A csoport negyedik helyének megszerzéséért folytatott harcban.

A Debrecen a BVSC-Zugló otthonában felkészülési meccsekkel is készült a hétvégi bajnokira. Jó hír hazai szempontból, hogy nagy valószínűséggel visszatér sérülése után Fekete Gergő, az egyesület saját nevelésű játékosa. A fiatal tehetség izgatottan várja, hogy újra éles helyzetben bizonyíthasson. A cívisvárosi csapat honlapjának Fekete elmondta: az elmúlt időszakban rengeteget dolgozott azért, hogy újra medencébe szálljon, és reméli, lehetőséget kap a Szolnok ellen. Természetesen ő is nehéz mérkőzésre számít, de bízik abban, hogy az ellenfél talán kicsit fáradtabb lesz, mivel múlt hét szombaton még Montenegróban játszott Bajnokok Ligája-találkozót.

A Szolnok magára figyel

A játékos azzal kalkulál, hogy a vendégek lassabban kezdik majd a szombati összecsapást, így akár meg is lephetik őket a meccs e szakaszában.

Előző alkalommal a mon­tenegrói Jadran Craine Herceg Novi csapatához látogatott a Szolnok a Bajnokok Ligájában, és magabiztos, 14–6-os győzelmet aratott. A mérkőzésen a montenegróiaknak a harmadik negyedig kellett várniuk, hogy megszerezzék első góljukat. Ebben jelentős szerepet vállalt a szolnokiak kapusa, Nagy Viktor is. A világbajnok játékos a magyar válogatott spanyolok elleni Világliga-meccsét betegség miatt kihagyta, de szombaton már újra a medencében bizonyítana. A DVSE honlapjával Nagy Viktor tudatta, hogy a Herceg Novi ellen nehezebb meccsre számítottak, most leginkább a jövő hét szerdai BL-találkozóra készülnek az Eger ellen, és a szombati, DVSE elleni meccsen a saját játékuk tökéletesítésére koncentrálnak majd.

A DVSE – Szolnoki Dózsa OB I-es bajnoki mérkőzés szombaton 19.15-kor kezdődik a Zákány utcában.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!