Fokozatos búcsú

2021.12.23. 06:23

Teljesen eltűnhet a klasszikus Vezérlőpult a Windows 11-ből

Egyik frissítésével újabb lépést tett a régi Vezérlőpult megszüntetése felé a Microsoft.

Nem titok, hogy a Microsoft már évek óta szeretne végleg megszabadulni a klasszikus Vezérlőpulttól a Windows operációs rendszerekben. Az átállás már a Windows 8-cal elindult, azonban a Vezérlőpult olyan komplex elem, hogy nem könnyű leváltani . A Windows 10 azért újabb nagy lépést tett ebbe az irányba, és a Windows 11 Beállítások szekciója pedig további opciókat örökölt a régi Vezérlőpulttól - hívta fel a figyelmet az Origo Tech rovata.

A Microsoft az Insidereknek szóló, 22509-es frissítésben

újabb funkciócsoportot költöztetett át a Windows 11 Beállítások részlegébe. Ezek közé hálózati és eszközbeállítások is tartoznak, de a telepített Windows-frissítések törlése is innen indítható már el.

Mindez egyértelműen arra utal, hogy a Windows 11-et minden tekintetben modernizálná a Microsoft, és törölné a lehetséges összes régi, klasszikus elemet belőle. Azt persze nem lehet megmondani, hogy ez mennyi időbe telik, de az tény, hogy a Vezérlőpult szép lassan eltűnik.

Borítóképünk illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!