Debrecen hírei

2018.12.09. 09:18

Kettős jubileum a hagyományok jegyében

Debrecen - A Szeredás az elmúlt negyedszázad alatt csaknem 3000 előadással várta a közönségét, óvodákban, iskolákban, kis- és nagyrendezvényeken, fesztiválokon.

Debrecen - A Szeredás az elmúlt negyedszázad alatt csaknem 3000 előadással várta a közönségét, óvodákban, iskolákban, kis- és nagyrendezvényeken, fesztiválokon.

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli a Szeredás Népzenei Együttes, Gyönyörű Zsigmond vőfély pedig 1000. lakodalmával jubilál. A közönség az ünnepeltekkel december 8-án (szombaton) a délután folyamán találkozhatott a Hajdú Táncegyüttes Székházában, ahol színes programokkal várták az érdeklődőket. Már délután 2 órától adventi kirakodóvásár, kézműves foglalkozások, mesedélután, 16 óra 30 perctől maskarás táncház, 20 órától ünnepi koncert, majd este 10 órától pedig hajnalig tartó táncház szórakoztatta a kíváncsiskodókat.

A Szeredás az elmúlt negyedszázad alatt csaknem 3000 előadással várta a közönségét, óvodákban, iskolákban, kis- és nagyrendezvényeken, fesztiválokon. Az együttes munkásságát a Népművészet Ifjú Mestere címmel, Csokonai és Kölcsey-díjakkal ismerték el, művészeti vezetője, Kálmán Péter „Cucás” munkásságát pedig a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetéssel ismerték el. A szombati zenés ünnepi műsor az elmúlt 15 év „termésének” keresztmetszetét mutatta be, természetesen Gyönyörű Zsigmond nagyvőfély közreműködésével, aki az elmúlt 30 évben az országban egyedülálló módon, több mint 1000 lakodalomban látta el a vőfély felelősségteljes tisztét.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!