Debrecen hírei

2018.12.11. 19:59

Biztonságban lépcsőzni az Újkertben

Debrecen - Felújítják az Újkertben a lakótelep építése óta elkopott, a házak közötti, melletti lépcsőket.

Debrecen - Felújítják az Újkertben a lakótelep építése óta elkopott, a házak közötti, melletti lépcsőket.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az újkerti lakótelepen az 1970-es években készült lépcsők mostanra sokfelé annyira tönkrementek, hogy kilátszanak belőlük a betonacélok. A rozsdás vasakban könnyen meg lehet botlani. A debreceni polgármesteri hivatal úgy döntött, hogy rendbe hozatja a lépcsőket. A Jerikó utcán hat helyen újítják fel a fokokat, a beruházásra 5 millió forintot költenek.

Megújul a lakótelep

A Jerikó utca 36. számnál kedden tartott sajtótájékoztatón Korbeák György, a városrész önkormányzati képviselője hangsúlyozta: az Új Főnix Terv kiemelt célja, hogy a város minden részén javítsa az életkörülményeket. A lakótelepek fejlesztésére indított Zöld város program a rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb fejlesztési programja, amelyben érintett az Újkert is – tette hozzá.

Jövőre folytatódhat

A lépcsőrenoválások közül eddig a Jerikó utca 8–10., a 10–12 és a Jerikó 20–22. számnál végeztek a kivitelezők. Ahol szükség volt rá, kicserélték a szegélyköveket, illetve a betonburkolatot aszfaltra cserélték. Amennyiben nem lesz tartós fagy, még idén elkészül a Jerikó utca 24–26., illetve a 26–28. számmal szemközti garázssorok közötti lépcsők korszerűsítése is – ismertette Korbeák György. A munkát jövőre folytatnák.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!