Debrecen hírei

2018.11.09. 11:05

„Használt autót vásárolni nem egyszerű”

Debrecen - Évente közel 600 ezer jármű cserél gazdát országunkban.

Debrecen - Évente közel 600 ezer jármű cserél gazdát országunkban.

A használt autó vásárlásakor szóba jöhető veszélyek elkerülése érdekében tart egyfajta országos road­showt a Weltauto jármű-érték­esítési hálózat. A csütörtöki debreceni rendezvényen a Hajdú-Bihar megyei használtautó-piaccal kapcsolatos információk ismertetése mellett a szakemberek felhívták a figyelmet a legfontosabb tudnivalókra, illetve bemutatták a gyakorlatban is, mire kell ügyelni, ha valaki úgy dönt, nem új autót vesz.

A résztvevők megtudhatták, miként derül ki, ha visszatekerték a gépjárművön a kilométerórát, mi is az a klónozás, a gépjárművekkel kapcsolatos áfacsalás, emellett további anomáliákról is szó esett.

Hasznos tanácsok

Használt autót vásárolni nem egyszerű. Sok buktatója lehet, ha felkészületlenül vágunk bele – hangzott el a Debrecen Autóház Zrt. tájékoztatóján.

Fotók: Kovács Péter

A későbbi problémák megelőzéséért érdemes vásárlás előtt szervizbe vinni az autót átvizsgálásra, mert ott kiderülhet a rejtett hiba is.

– Hazánkban a gépjárműállomány átlagéletkora 14 év, ami elég szomorú. A kocsik műszaki állapota már nem ideális, a környezetvédelmi szempontokról nem is beszélve.

Ne vegyünk ismeretlen előéletű autót, ne dőljünk be a gyanúsan alacsony árnak és futásteljesítménynek, s mindig alaposan nézzük át az adásvételi szerződést”

– figyelmeztetett Borsi Dávid sajtóreferens. – Sok olyan esettel találkozunk, amikor darabokból összerakott, ám hiba nélkülinek hirdetett kocsit vesz az ügyfél.

– Gyakori az is, hogy biankó szerződéssel hoznak el autót a vevők – mondta el Sárai Márió, a cég értékesítője.

MSZ


[related-post post_id="3896170"]

[related-post post_id="3926894"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!