Debrecen hírei

2018.02.22. 19:00

A Halott Pénztől izzik majd a levegő

Debrecen - Debrecenben fellépni mindig felejthetetlen élmény – állítja a pécsi zenekar. A Halott Pénz idén beveszi Magyarország három nagy Arénáját, köztük a debreceni Főnix Csarnokot is.

Debrecen - Debrecenben fellépni mindig felejthetetlen élmény – állítja a pécsi zenekar. A Halott Pénz idén beveszi Magyarország három nagy Arénáját, köztük a debreceni Főnix Csarnokot is.

A srácok nagyon hosszú és eseménydús éven vannak túl, de 2018-ban az eddigi legnagyobb dobásukra készülnek. A klubkoncerteket hátrahagyva a zenekar új ösvényen indul el, a rajongók ezúttal, eddig még nem látott környezetben, várhatóan fergeteges show keretében találkozhatnak kedvenceikkel. A Halott Pénz néhány tagja a Napló székházában járt. A fiúktól kérdésünkre válaszolva megtudhattuk, mit várhatunk tőlük március 24-én.

Az elmúlt év eseményei

Boros Gábor, a DJ keverőpultok mestere elárulta nekünk, hogy az elmúlt időszakban nagyon sokat dolgoztak, és a 2017-es év talán az eddigi legerősebb évük volt. – Nagyon sokat köszönhetünk a tavalyi év kapcsán is a közönségnek, hiszen több telt házas Budapest Parkos koncerten vagyunk túl, több közönségdíjat is kaptunk, valamint játszhattunk egyetlen magyar zenekarként a Sziget nagyszínpadon. Óriási tömeg előtt álltunk ki Pécsett egy olyan napon, amikor borzalmas volt az időjárás, ennek ellenére tízezer körüli nézőszámmal adhattunk koncertet. Ezekért a dolgokért rendkívül hálásak vagyunk a közönségnek, ezek mind a tavalyi évnek a kiemelkedő pontjai voltak. Talán egy kis pihenőre maradt idő januárban, viszont azóta már folyamatosan dolgozunk a három Aréna koncerten – kezdte lapunk tájékoztatását Gábor.

A Halott Pénz zenéje mindig óriási tömegeket mozgat meg | Fotó: Matey István

Járai Márk egyetértett barátja szavaival, majd kiegészítette azzal, hogy egy téli leállósabb időszak minden zenekar életében van. – Általában januárban teljesen leállunk. Most ez a szünet egyfajta rákészülés volt az elkövetkező Aréna koncertekre, próbáltunk kicsit kikapcsolódni, relaxálni. De februártól már minden héten napi többször próbálunk, akár napi nyolc órát – reflektált Márk.

Fontos állomás Debrecen

A zenekar tagjai elmondták, hogy nagyon szeretnek Debrecenbe jönni, vannak itt kedvenc helyeik, éttermeik és klubjaik. – Abszolút érződik, hogy a közönségnek van egyfajta koncertkultúrája. Az emberek itt szeretnek koncertre járni, lelkesedéssel fogadják a zenekarokat. Egy koncert értő és szerető közönséghez jönni fellépni mindig felejthetetlen élmény – mondta Gábor.

Márk is hasonlóan vélekedett a debreceni közönségről, de ő az egyetemistákat is felhozta, mint fő mozgatórugót.

Az itteni közönséget meg lehet mozgatni, mernek bulizni. Nagyon kevés városnak van akkora méretű fesztiválja, mint a Campus. Az egyetemisták az éjszakai életnek nagy mozgatórugói. Könnyen tudunk velük azonosulni és elvegyülni köztük"

– fejtette ki véleményét Márk.

Más szintű élmény

A fiúk elárulták nekünk, hogy mit várhatunk a debreceni Aréna showtól, miben lesz más, mint az eddigi fellépéseik. – Igazi aréna show lesz, jóval hosszabb koncerttel, mint amit megszokhattak tőlünk. Egy fesztivál fellépéssel összehasonlítva ez egy teljesen más szintű élményt ad a hallgatóknak és nekünk is. Ez egy egész estés koncertélmény lesz, ahova el lehet jönni baráttal, barátnővel, családtagokkal, és aznap este olyan dalokat is lehet hallani, amit korábban nem – mondta Boros Gábor.

A siker jelentése

A Halott Pénz egyre magasabb szinteket ér el, a hazai legismertebb zenekarok között tudhatja magát, ami a tagoknak igen nagy ismertséget is hozott.

A hírnevet egyértelműen fel kell dolgozni, amit mindenki másképpen él meg. Szerintem, ami a csapatra jellemző és egyben fontos szempont, hogy nagyon a nulláról indultunk, lépésenként jutottunk el a nagyobb ismertség felé."

Nem szeretjük a celeb szót, nem is tartjuk annak magunkat, szeretnénk megtartani a „szomszédsrác” stílust, akivel egy kocsmában nyugodtan le lehet ülni beszélgetni, meginni valamit – hangsúlyozta Járai Márk.

Járai Márk és Boros Gábor a Napló szerkesztőségében | Fotó: Molnár Péter

Boros Gábor nagyon szerencsésnek tartja magukat abból a szempontból, hogy nagyszerű közönsége van a Halott Pénznek. – Szuper közönség jár a Halott Pénz-koncertekre, baráti beszélgetések, közös fotózások történnek a fellépések után. Azt gondolom, hogy nagyon szerencsések vagyunk ebből a szemszögből is, hogy egy ilyen jó fej, intelligens közönségünk van, ami mára már közösségé forrta ki magát – emelte ki Gábor.

Márk elmondta, hogy a csapat nagyon hálás. – Ahol most tartunk, azt a közönségnek köszönhetjük, megvan az alázat a színpadon, amit a közönség is lát, hogy a kezdetben tapasztalt közvetlenség nem múlt el az idő elteltével sem – zárta gondolatmenetét Járai Márk.

- Nagy Emese -


[related-post post_id="3768941"]

[related-post post_id="3753388"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!