Debrecen hírei

2013.05.24. 13:42

Páston az ország egyetemistái

Debrecenben rendezik meg a hétvégén az egyetemista és a főiskolás vívók országos bajnokságát.

Debrecenben rendezik meg a hétvégén az egyetemista és a főiskolás vívók országos bajnokságát.

Vívás. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) megbízásából május 25-én és 26-án egyéni- és csapat vívó országos bajnokságot bonyolítanak le a cívisváros Békessy Béla Vívócentrumban. Az eseményen a felsőoktatás legjobb kardozói és tőrözői vesznek majd részt, köztük a Debreceni Honvéd Sport Egyesület (DHSE) kiválóságai, mint Mihály Kata, Zavoda Dóra, illetve Serra Solt. Az eseményen még megjelenik Kamuti Jenő, a Magyar Vívó Szövetség tiszteletbeli elnöke és kétszeres olimpiai ezüstérmes tőröző.

Dobogóra törni

Egy hete rendeztek Splitben satelit világkupát, ahol Mihály Kata a második helyen végzett, míg csapattársa Zavoda Dóra felállhatott a dobogó harmadik fokára. Kőrösi László mesteredző mindkét, a toruni U23-as Eb-re válogatott behívót kapó lánytól dobogós helyezést vár a hétvégén.

– Remélem, hogy a lányok közül valamelyik az első helyen végez egyéniben – beszélt az esélyekről Kőrösi László. – A lányoknál a tehetség és a technika nagy összhangban van, és remek formát mutatnak. Habár a spliti tornán nyújtott teljesítményükkel nem voltak teljesen megelégedve, az emiatt érzett düh még motiválhatja is őket a hétvégén.

Címvédés lesz?

A spliti világkupán nemcsak a lányok, de Serra Solt is kiemelkedőt nyújtott, hiszen felállhatott a dobogó második fokára. Viszont az idei országos bajnokságon nem lehet más célja a DHSE vívójának, mint a címvédés.

– Tavaly megnyerte a tornát és idén is ez a cél ­ mondta Serra György, Solt edzője. – A spliti túrán ugyan hátsérüléssel vívott, de fizikailag, technikailag és fejben is toppon volt. A sérülését még pihentetjük, hogy hétvégére minél jobb formában legyen. Az esemény szombaton 10 órakor, míg vasárnap kilenckor kezdődik a Békessy Béla Vívócentrumban, ahova a belépés díjtalan.

HBN-MAL


A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság programja:

Május 25. (szombat)

10.00: Női párbajtőr egyéni

10.00: Férfi kard egyéni

13.00: Férfi tőr egyéni

13.00: Női párbajtőr csapat

13.00: Férfi kard csapat

16.00: Férfi tőr csapat

Május 26. (vasárnap)

9.00: Férfi párbajtőr egyéni

9.00: Női tőr egyéni

11.00: Női kard egyéni

11.00: Női tőr csapat

13.00: Férfi párbajtőr csapat

14.00: Női kard csapat

15.00: Universitas váltó

Universitas váltó:

Vegyes csapatverseny. Az egyes csapatok 6 főből állnak (minden fegyvernem 1-1 fő). A mérkőzések 30 találatig mennek. Az egyes találkozók az alábbi sorrendben követik egymást:

Női tőr

Férfi tőr

Női kard

Férfi kard

Női párbajtőr

Férfi párbajtőr

Az egyes párok a csapatversenyekhez hasonlóan mindig 5 találattal tovább vívnak. Egy egyetem csak egy váltót nevezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!