Bulvár, celeb

2008.10.06. 20:52

A Rádiókabaré szerkesztője sajnálja az Albert Györgyi halála után elhangzott mondatot

<p>Sajnálja a Rádiókabaré szerkesztője, hogy a szombati adásban elhangzott egy - többek szerint - kegyeletsértő mondat Albert Györgyiről.</p>

Sinkó Péter a Független Hírügynökségnek elmondta, elnézést kért azoktól, akiket megbántottak az elhangzottak, hozzátéve, hogy az események is szerencsétlenül követték egymást.

A Rádiókabaré legutóbbi adását múlt kedden vették fel és pénteken délelőtt vágták meg. Aznap este halt meg az ismert tévés-újságíró Albert Györgyi. A Rádiókabaré szombati adásában pedig Maksa Zoltán előadásában elhangzott róla egy mondat: "Mert mi az élet, kérem? Egy energiamező, amely körülvesz bennünket, egy anyagcsere folyamat, amit Albert Györgyi sikeresen visszafordított a tévében".

Sinkó Péter elmondta, hogy természetesen tudta, hogy az előre felvett adásban szóba kerül Albert Györgyi. Sajnálja, akit ez a mondat bántott, mint fogalmazott "megkövetem az országot". Azt is hozzátette azonban, hogy szerencsétlen volt az időpont, hiszen néhány óra telt el a tévés-újságíró halála és az adás között. Leszögezte azt is, hogy a humor egy olyan műfaj, amiben elhangzanak nevek.

A szerkesztő azt is elmondta, hogy hétfőn a gyásznap miatt nem ismételték az adást. Hogyha nem épp október 6-ra esett volna ez az időpont, akkor "cselekedett volna".

Albert Györgyi múlt pénteken este halt meg. Éppen egy televíziós műsorba igyekezett, amikor a taxiban rosszul lett és megállt a szíve. A helyszínre érkező mentők már nem tudták megmenteni az életét.

  • Pénteken meghalt Albert Györgyi 
  • Többször akart öngyilkos lenni
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!