Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.07.08. 13:54

„Válaszd a hazai termékeket!"

<p>Válaszd a hazait! elnevezéssel sajtótájékoztatót tartott Miskolcon Almássy Kornél országgyűlési képviselő, az MDF alelnöke és Veres Edit, az MDF megyei választmányának elnöke.</p>

Elhangzott, hogy a párt fogyasztóvédelmi és szemléletformáló kampányt indít a hazai élelmiszerek népszerűsítése érdekében. Közös érdek ugyanis, hogy a magyar lakosság és a kiváló minőségű hazai élelmiszerek egymásra találjanak. Az itthoni termékek vásárlásával mindenki jobban jár: az áruk gyorsabban jut el a termelőktől a fogyasztóig, ráadásul egészségesebbek.

Hosszas szállításuk nem szennyezi a környezetet, vásárlásukkal pedig a hazai gazdákat támogatjuk. Fontos, hogy minél többen válasszák az egészséges és lehetőség szerint tiszta biotermékeket. A magyar termékek népszerűsítése érdekében a párt politikusai hamarosan szabadtéri, nyilvános főzőakciót hirdetnek.

Kartellezés gyanúja

A napokban történt esetről szólva Almássy Kornél kijelentette: a termelők a parlament előtt kiöntötték a meggyet, mert a felvásárlók csak hatvan forintot kínáltak érte, miközben az előállítás költsége ezt lényegesen meghaladja. Az MDF kezdeményezi, hogy a Gazdasági Versenyhivatal ebben az esetben is vizsgálja meg a kartellezés gyanúját. Annak érdekében, hogy olcsóbbak legyenek az alapvető élelmiszerek, csökkenteni kell áfatartalmukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!