Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.06. 16:48

Az idén is lesz KLAZZ fesztivál

<p>Miskolc - Folytatódik a Miskolci Szimfonikus Zenekar KLAZZ sorozata, amelyen a zenei hátárokat kitágítva a könnyűzene világába lép az együttes.</p>

Folytatódik a  Miskolci Szimfonikus Zenekar KLAZZ sorozata, amelyen a zenei hátárokat kitágítva a könnyűzene világába lép az együttes. Május 14-én, szerdán, este 7 órakor a progresszív rockzene világszerte elismert képviselőjével, a  különleges zenei világáról és szuggesztív előadásmódjáról ismert After Cryinggal lép színpadra a zenekar a Művészetek Házában. A 2004-es fergeteges sikerű koncert után ez az este is különleges élményt ígér a zenei csemegék kedvelőinek!
Jegyek a koncertre 1500 és 2000 Ft-os áron a Művészetek Háza jegyirodájában kaphatók. 

Egyedülálló

A húszas éveibe lépett After Crying zenekar és alkotóműhely munkássága egyedülálló a hazai palettán, s a nemzetközi mezőnyben is ritkaságszámba megy. Klasszikusan képzett alkotóinak művészi célkitűzése, hogy olyan alkotásokat hozzanak létre, amelyek a mai zenei köznyelv elemeit használják, tehát sokak számára érthetőek, és képesek komoly témákról mély tartalmat magas művészi igénnyel megfogalmazni. Egyfajta "korszerű komolyzene" ez, amely egyszerre kíván saját kora közönségének és az örökkévalóságnak szólni. A hangszerpark koncertváltozatban a klasszikus hangszerektől (cselló, trombita, zongora) a rockzene standard hangszerein keresztül a modern elektronikai eszközök használatáig terjed.

Stúdiólemezeiken az akusztikus kamarafelállástól, szólódaraboktól a 21. századi szimfonikus hangszerelésen keresztül az elektronikus megszólalásokig a klasszikus és modern kompozíciós és hangszerelési eljárások rengeteg fajtáját tartalmazza a paletta. Mindezeket szerves dramaturgiai egységbe foglalja a zenekar, amelyben a dalformától a hosszú instrumentális kompozíciókig minden forma a neki legmegfelelőbb tartalommal párosul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!