Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.08. 19:24

Vár áll ott, s szeméthalom - szeméthelyzet Diósgyőrben

<p>Miskolc - Az illegális szemétlerakás – csakúgy, mint a város más területén – Diósgyőri várnál is évek óta probléma.&#160;<DIA alt="Szeméthelyzet a Diósgyőri Várban 2008.04.08." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Szem_thelyzet_a_Di_sgy__337_ri_V_rban_2008_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Szeméthelyzet a Diósgyőri Várban 2008.04.08." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/varbejaras-diosgyor-miskolc-szemet.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Hétvégén kezdődik a turisztikai szezon, ezért a várat üzemeltető Ady Művelődési Ház igazgatója, Táboros Sándor bejárásra hívta kedden az illetékeseket: dr. Hardonyi Andrást, a terület önkormányzati képviselőjét, Veress Istvánt, a Városgazda Kht. ügyvezető igazgatóját, valamint Nagy Lászlót, az önkormányzat városüzemeltetési osztályvezetőjét. A meghívottak és a sajtó képviselői a láthatták azt, amit az ideérkező turisták is látnak majd: eldobált szemetet, a várat környező telkek elhanyagolt állapotát.

Táboros Sándor elmondta azt is: valamikor a várárokban hintóval körbe lehetett hajtani a vár körül. Ez ma nem lehetséges, mert – nagy valószínüséggel – illegális telekfoglalások történtek.

Ezt az önkormányzat kivizsgálja, a földhivataltól kikérik a papírokat, és kimérik a telket – mondta Nagy László. Hozzátette: ezt a jövő héten megkezdik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!