Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.19. 08:18

Bozótharcos doktor Tardról

<p>Tard - Egy országos napilap híre nyomán került reflektorfénybe dr. Keszthelyi Gyula tardi háziorvos. Úgy tűnik, sikerült összekutyulnia a sajtónak a háziorvosok finanszírozással kapcsolatos követeléseiről szóló híreket.&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/bozotharcos-doktor-tardrol/cn/boon-news-em_01-20080418-060025"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<B><A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/bozotharcos-doktor-tardrol/cn/boon-news-em_01-20080418-060025">Háziorvosok, finanszírozás, tárgyalások </A></B></p>

Még a Magyar Orvosi Kamara szét sem küldte az alapellátásban dolgozó orvosoknak az OEP-pel történő szerződésbontási nyilatkozatot, a sajtó máris szárnyára vette a hírt: félezer orvos már kijelentette, hogy hajlandó a szerződésbontásra. Az információba belekeveredett még a tardi háziorvos, dr. Keszthelyi Gyula neve is. Tegnap egy újabb hírügynökségi hír próbálta helyére tenni a korábbi közléseket. Mi hát az igazság?
Dr. Keszthelyi Gyula megerősítette, amit sejteni véltünk: több információ is összkavarodott, ám mindennek folytán személye az érdeklődés kereszttüzébe került, nem győzi lemondani a különböző médiumok meghívását.

Kamarán kívül

- Én vagyok az az orvos, aki azóta nem tartozom a kamarához, amióta nem kötelező. Bozótharcos vagyok, aki nem tör pozícióra, de nem fél kimondani az igazságot, s kész küzdeni is érte. A véleményemet felvállalom: az orvosok által látogatható webdoki.hu-n topicot indítottam. Feltételezésem szerint a háziorvosi finanszírozás megváltoztatását célzó kezdeményezésnek több fészke is volt. Én április 4-én indítványoztam, hogy csatlakozzanak hozzám azok a kollégák, névvel és pecsétszámmal a már említett weboldalon, s közösen fogadjunk fel a tb-ügyekben járatos jogászokat, akik képesek lehetnek keresztülvinni, hogy az OEP számunkra kedvező módon módosítsa a finanszírozási szerződésünket. A csatlakozók száma jelenleg 580 körül tart. Úgy vélem, aki velem tart, az egyszersmind nem fog a szerződésbontókhoz is csatlakozni. A szerződésbontást egyébként én túlságosan merész, túl kemény eszköznek tartom, amely akár visszájára is fordulhat - mondta el a tardi orvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!