Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.10. 11:24

Ismét nyugalom van Szendrőládon

<p>Szendrőlád - Gyerekgázolás történt Szendrőládon, ahová több tucat rendőrt is ki kellett vezényelni. Az eset szombaton délután történt és igencsak forró volt a hangulat a településen.</p>

"Hozzám is eljutottak az információk" – mondta Joó Istvánné polgármester, majd hozzátette: "Tömegével érkeztek a rendőrautók és a rendőrök. Határozott intézkedésük következtében lecsillapodtak a kedélyek, s már újra csend és nyugalom van Szendrőládon".

Nem vette észre

Mi történt? Az eseményeket Lakatos Gábor, a helyi polgárőrség helyettes vezetője idézte fel: "Az Akác utcai költözködéshez érkezett a teherautó, amelynek sofőrje tolatás közben nem vett észre egy öt esztendős kisgyereket, akik elütött. A kicsit az edelényi ügyeletre szállították, majd onnan helikopterrel Miskolcra, a megyei kórház gyermeksebészetére. A gyerek nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, tudomásom szerint megoperálták és már jobban van."

Százötvenen

A polgárőrvezető szerint a szerencsétlen baleset helyszínén legalább százötvenen gyűltek össze, hangoskodtak, de lincshangulat nem alakult ki. "Folytatjuk a vizsgálatot, a felelősség kérdéséről csak az eljárás végén tudok beszámolni" – közölte dr. Antal István alezredes, az edelényi rendőrkapitányság vezetője. "A helyiek a gyerek állapota miatt aggódtak, s a nagyobb erőt azért kellett Szendrőládra vezényelni, hogy megelőzzük az esetleges rendbontást, testi sértést és az esetleges további jogsértéseket. Az edelényi rendőrök mellett segítség érkezett Miskolcról, Kazincbarcikáról, Ózdról és Encsről is."

Segített a kisebbségi önkományzat

"A gépkocsi vezetőjét – akit tanúként hallgattunk ki Edelényben – nem érte atrocitás és a helyszínen különösebb intézkedésre, helyszíni bírságolásra sem került sor. A kedélyek lecsillapodása után felvettem a kapcsolatot a helyi cigány kisebbségi önkormányzat képviselőivel, akik partnerek voltak, sokat segítettek abban, hogy az élet visszatérjen normális kerékvágásába."

Immáron tehát újra nyugalom van Szendrőládon – ezt megerősítette a polgármester és a helyi polgárőrség is. A kórházban ápolt kisgyerek gyógykezeléséhez már pénzt is gyűjtenek a településen.

Stabil az állapota

A Gyermekegészségügyi Központ intenzív osztályán érdeklődtünk a kisfiú állapotáról. Dr. Bolyos Aranka főorvos: "Stabil a keringése és a légzése, de lélegeztető gépen van. Az egyik oldalon légmelle volt, a másikon pedig tüdővérzése."

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!