Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.07. 16:30

Szardínián vendégszerepel a miskolci társulat

<p>Két miskolci operett is meghívást kapott Szardíniára a XXI. Nemzetközi Operettfesztiválra.</p>

A december 1. és 16. között zajló eseményen a Csárdáskirálynő és A denevér című előadásokat 13. és 16. között két-két alkalommal mutatja be a miskolci társulat Porto Torres városi színházában. Kálmán Imre és ifj. Johann Strauss világsikerű művének dallamai a Jászai-díjas Halasi Imre rendezésében magyar nyelven csendülnek fel a szárd közönség előtt. A Csárdáskirálynő több mint 75 előadásban, évadokon keresztül varázsolta el a hazai közönséget. A Denevér a miskolci bemutatót és alig néhány előadást követően kel útra. A Miskolci Nemzeti Színház társulata 2007. december 11-én indul a turnéra.

A XXI. Nemzetközi Operettfesztivál

„A nagy múlttal és hagyományokkal rendelkező Fesztivál új közreműködőkkel egészül ki az idei évben. A program ismert és kevésbé ismert operettekből épül fel, a híres Elio Pandolfi ének-, és színművész leghíresebb operettek áriáiból összeállított estjétől a Miskolci Nemzeti Színház nagyszerű előadásain át, vetekedve bármely neves színház kínálatával.” – írja a Fesztivált szervező-rendező Cooperativa Teatro e/o Musica (És/Vagy Zene Színházi Társulás).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!