Autó - Motor

2018.03.10. 18:15

Közeleg a tavasz, hamarosan autók száguldanak a salakon

Debrecen, Kaba, Nyíregyháza - Az egyéni versengésen túl már csapatok is küzdenek egymás ellen a KZ Invest Kupa autós versenysorozatban.

Debrecen, Kaba, Nyíregyháza - Az egyéni versengésen túl már csapatok is küzdenek egymás ellen a KZ Invest Kupa autós versenysorozatban.

A hagyomány folytatódik: az elmúlt évek nagy sikereinek köszönhetően idén is versenykeretek között mérettethetnek meg mindazok, akik kíváncsiak arra, mire képesek pilótaként és mit tud az autójuk. A KZ Invest Kupa-sorozat idén is öt állomásból áll, kétszer lesz házigazda Debrecen és Nyíregyháza, míg egy alkalommal Kabán nyomják a gázt a ralisok. A széria első viadalát nemzeti ünnepünkön, március 15-én rendezik a debreceni Gázvezeték utcai salakpályán, május 1-jén a nyíregyházi autópiac területe lesz a helyszín, ezt követően június 10-én Kabán teszi próbára tudását a mezőny, majd augusztus 19-20-án ismét Nyíregyházán száguldanak a résztvevők, s a sorozat szeptember 30-án, vasárnap zárul a cívisvárosi salakos katlanban.

Újabb újítás

A szezonnyitó viadal március 15-én, csütörtökön 8.30-tól kezdődik s várhatóan 17 óráig tart a Gázvezeték utcai salakstadionban. A szervezők bíznak abban, hogy a pilóták a holtidény alatt igazán kiéheztek a versenyzésre, s megfelelő állapotba hozták az autójukat, így várhatóan száznál is többen köröznek majd az oválon. A rendezők mindig valami újításon törik a fejüket, nem volt ez másként az elmúlt hónapokban sem: Soós Szabolcsék erre a szezonra azt találták ki, hogy az egyéni megmérettetésen túl, csapatversenyt is hirdetnek. A hírek szerint már több pilóta is teamekbe tömörült, célba véve az összesített pontvadászat első helyezettjének járó értékes nyereményt.

A versenyzőkön túl a viadalra kilátogató nézők is jól szórakozhatnak, hiszen több licenszes pilóta is leadta nevezését, s az amatőr sofőrök között is akadnak jónéhányan, akik szépen keresztbe tudják állítani az autójukat a salakos pályán. Az egész napos programnak nem szabhatnak akadályt az égiek, ugyanis bármilyen lesz az időjárás, a versenyt megtartják. A kilátogató nézők között értékes ajándékokat sorsolnak ki a szervezők, köztük személygépkocsi használatát egy hosszú hétvégére.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!