tokió 2020

2021.08.09. 09:13

Csapó Erika: amit a franciák csináltak a kézilabdatornán, tanulság lehet a világ számára

Franciaország–Világ 2–0, már ami az ötkarikás játékok kézilabdáját illeti.

France's players celebrate their victory after the women's final handball match between Russia and France of the Tokyo 2020 Olympic Games at the Yoyogi National Stadium in Tokyo on August 8, 2021. (Photo by Franck FIFE / AFP)

Fotó: Franck Fife / AFP

Ha kézilabda, akkor Franciaország? Kérdeztük állandó szakértőnktől, Csapó Erikától, miután a női és a férfi versenysorozatot is megnyerték a gallok Tokióban. A nőknél az orosz csapatot győzték le 30–25-re, a férfiak mezőnyében pedig a dánokat 25–23-ra. – A franciák szereplése iskola­példája volt annak, hogy miként kell végigvinni egy világversenyt, az a felépített, szisztematikus munka, amit ők csináltak a torna során, tanulság lehet a világ számára – mondta el a korábbi 129-szeres válogatott.

Tanulható fejlődés?

Az egykori debreceni klasszis arról is beszélt, hogy Franciaország, mióta lejátszotta ellenünk idei első olimpiai meccsét, nagyon sokat fejlődött a játék minden elemében, ráadásul tudatosan, ez így volt felépítve. – A döntőben az oroszok egyszer csak alábbhagytak, a jó játékuk eltűnt, Franciaország legjobbjai viszont folyamatosan bizonyították, hogy miért is ülhetnek fel ezúttal ők a világ tetejére, a kézilabdázás trónjára – zárta gondolatmenetét Csapó Erika.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!