Olimpiai kvalifikáció

2020.04.08. 16:28

Fair döntésnek tartják a felfüggesztést a debreceni atléták

Nem lettek volna egyformák a feltételek.

Budapest 20190831 Atltika 2019 Szuper liga dnt Nemzeti Sport Trk Attila Kerekes Grta Kozk Luca

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség november 30-ig felfüggesztette az olimpiai kvalifikációs időszakot. Ez azt jelenti, hogy ez idő alatt nem lehet szinteket teljesíteni a tokiói olimpiára, és az ebben a periódusban megrendezett versenyek eredményei sem számítanak bele a világranglistákba.

A Hajdú-bihari Napló a DSC-SI két kiváló atlétáját, Kozák Lucát és Kerekes Grétát kérte meg, hogy röviden értékeljék a szövetségi döntést.

– Sejtettem, hogy valami ilyesmi fog történni, ugyanis nem lett volna igazságos a kvalifikáció, hiszen előfordulhat, hogy valaki már augusztusban tud edzeni, míg mások nem, akik így önhibájukon kívül kerülnének hátrányos helyzetbe. Ez már egy lyukas év, de én szeretném, ha nem maradna el a teljes idény, mert nehéz így fenntartani a motivációt – nyilatkozta Kozák Luca.

Kerekes Grétát bevallása szerint kissé szíven szúrta a határozat. – Igazságos döntésnek tartom, mert sok országban rossz a helyzet, alig tudnak készülni a sportolók. Mégis kicsit szíven szúrt, mert én szeretnék versenyezni, és például hiába futnék jól teszem azt szeptemberben, nem számít majd bele a kvalifikációba.

MSZ

Borítókép: Kerekes Gréta (balról) és Kozák Luca

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában