Uncategorized

2012.09.27. 11:05

I. Rákóczi György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Derecske

Iskolánkat 1963-ban alapították, ekkor a tanulók létszáma 64 fő volt, az idei tanévben már 555 diákunk van. 1967-ben Tóthfalusi Sándor, a rendszerváltást követően 1989-ben I. Rákóczi György nevét vette fel a középiskola.

Iskolánkat 1963-ban alapították, ekkor a tanulók létszáma 64 fő volt, az idei tanévben már 555 diákunk van. 1967-ben Tóthfalusi Sándor, a rendszerváltást követően 1989-ben I. Rákóczi György nevét vette fel a középiskola.

A 2002/2003-as tanévben rendvédelmi képzést indítottunk, amelynek máig töretlen a népszerűsége. Nálunk belügyi rendészeti és katonai alapismeret tantárgyakból is tehetnek érettségi vizsgát tanulóink. Képzéseink tartalma összefügg az egészséges életmód kialakításával (heti öt óra testnevelés; egészségtan), a szakmai tantárgyak pedig a választott pályához nyújtanak előnyös ismereteket (Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Miskolci Rendészetii Szakközépiskola). A speciális társadalomismeret, a belügyi rendészeti ismeretek, a katonai alapismeretek tantárgyak tanulása nemcsak a speciális képzést választók számára előny, hanem mindenkinek segít eligazodni a jogi, gazdasági, politikai intézményrendszerek világában.

Az Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Versenyen már ötödik éve sikeresen szerepelnek diákjaink. Minden évben iskolánk diákja nyeri el a legeredményesebb Hajdú-Bihar megyei versenyző különdíját, és minden tanulónk döntős az országos versenyen. Rendszeresen részt veszünk még a Bihar-Bihor Diákszínjátszó Fesztiválon, lövészversenyeken, sport diákolimpiákon, közlekedésbiztonsági kupán, járőrversenyeken, határon túli történelmi versenyeken, komplex természettudományos vetélkedőkön, katasztrófavédelmi versenyeken, idegen nyelvi versenyeken, OKTV-n.

Hagyományos programjaink vonzó, színes, tartalmas iskolává teszik intézményünket. (elsősavató, szalagavató, Rákóczi-hét, rendvédelmis-honvédelmis bemutató, Bihari rendészeti csapatverseny, humános kirándulás, menetdalverseny, szakmai kirándulások (Miskolci RSZKI, Budapest Nemzeti Közszolgálati Egyetem, börtönlátogatások), 30 km-es túra, tájfutás, a honvédtemető karbantartása, ballagás.

2013-ban 50 éves lesz az iskola, ennek méltó megünneplése a diákok intézményhez való kötődését fogja erősíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!