Tegye jóvá, amit csinált!

A pusztítás nyomai
A pusztítás nyomai - © Fotó: police.hu
Debrecen – Jogerősen 100 óra jóvátételi munkát szabott ki a Debreceni Járásbíróság arra a 24 éves garázdára, aki május elején egy cívisvárosi nagyáruházban előbb székkel, kukával zúzta be az egyik árusító stand üvegvitrinjét, majd egy másik ugyanilyen egységet is megrongált az árukészlet egy részét is beleértve.

Az ittas fiatalember tovább haladva újabb üvegezett pultot tört össze, és különböző mobiltelefon-tartozékokat vett ki. A lopott holmival az áruház kijárata felé szaladt, azonban nem vette észre idejében, hogy az üvegajtó zárva van

A garázdát az őt üldöző biztonsági őr elfogta és a rendőrök helyszínre érkezéséig visszatartotta. A bíróság elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét, továbbá helyt adott a sértettek által előterjesztett – 600 ezer forintot közelítő – kártérítési polgári jogi igénynek.

HBN


Három pavilont is szétvert, de nem úszta meg
Debrecen – A rendőrök gyorsított eljárásban fejezték be a nyomozást az ellen a férfi ellen, aki az egyik debreceni áruházban több üzlet pultját is betörte. A gyanúsított az egyik helyről mobiltelefonokhoz való tartozékokat tulajdonított el.