szon-sportoldal

2008.09.02. 18:57

A Tuzsér már továbblépett

<p>Négy, még állva maradt labdarúgó csapatunk közül elsőként a Tuzsér kezdte meg szereplését a Magyar Kupa országos főtáblájának harmadik fordulójában. A keddi mérkőzésén a Tisza-partiak tizenegyesekkel harcolták ki a továbbjutást.</p>

Tavasszal együtt esett ki a másodosztályból és a keddi Magyar Kupa-mérkőzésen is ragaszkodott egymáshoz a tuzséri és a mezőkövesdi NB III-as futballcsapat. A felek a rendes játékidőben döntetlenre végeztek, miután az első félidőben szerzett Iván-találatra a második félidő derekán Varga Zoltán válaszolt.

A kilencven perc hajrájában a fáradni látszó hazai csapatot cserékkel próbálta frissíteni Nagy Gábor szakmai igazgató, így jutottak el a kétszer tizenöt perces ráadásig a felek. Ezalatt újabb gól már nem született, a meccs során is kiválóan védő Dobó Viktor a tizenegyespárbajra is tartogatott néhány bravúrt, így a Tuzsér folytatta hagyományos jó szereplését a Magyar Kupában, és továbbjutása után várhatja az újabb forduló sorsolását.

A Mezőkövesd pedig a Baktalórántháza ellen megnyert tizenegyespárbaj után most elvesztette a szétlövést.

Labdarúgó Magyar Kupa
Országos főtábla, 3. forduló

Tuzsér–Mezőkövesd 1–1 (1–0, 1–1, 1–1) – 11-esekkel: 4–3
Tuzsér, 200 néző, v.: Bodnár A.

Tuzsér: Dobó – Simay, Setét (Szabó I.), Iván A., Babjak, Dancs A. (Tóth Á.), Orgován (Gombkötő Z.), Gergely, Jeddi, Fodor A., Kosztyú. Szakmai igazgató: Nagy Gábor.

Mezőkövesd: Gábor – Toplenszki, Kaszás, Vitelki, Borsos (Busai), Ragó, Varga Z., Földesi (Dávid), Olasz, Risztics (Újlaki), Bogdány. Edző: Huszák Géza.
Gól: Iván A. (33. perc), illetve Varga Z. (71.).
Mesterszemmel

Nagy Gábor: – Rendkívül kiegyensúlyozott mérkőzésen a jó erőkből álló Mezőkövesd ellen nagy akarással és időnkénti jó játékkal, a tizenegyesrúgások után megérdemelten jutottunk tovább.

Huszák Géza: – Tipikus kupamérkőzés volt, amelyet a második félidőben el kellett volna döntenünk. A tizenegyespárbajt most elvesztettük.

 

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!