szon-sportoldal

2008.07.03. 10:10

Murváson nyomják a pedált

<p>A hét végén Veszprém környéke ad otthont az országos ralibajnokság soros, negyedik futamának. Rabócsiék és Trencsényiék is bizakodva várják a veszprémi megmérettetést. <A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/murvason-nyomjak-a-pedalt/cn/szon-news-km_01-20080703-100047"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A></p>

A versenyen ismét autóba ül ifj. Rabócsi Tibor, akinek az idei szezon eddig még nem hozott sok sikert.

- Miként az köztudott, autót váltottunk. Mivel a Subaru nem hozta a várt eredményt, az idén Mitsubishi Lancer EVO IX-essel indultunk. Az első versenyen, az egrin előjött az új autó minden gyermekbetegsége, ennek ellenére a csoport hatodik helyén álltunk, amikor kuplunghiba miatt kiestünk. A második fordulóban, Miskolcon a technika rendben volt, ám sajnos nagyot buktunk. Nekem egy bordám eltörött, azt autó totálra ment, így a szombathelyi versenyen nem tudtunk indulni. Mostanra rendbe jöttem, az autó is elkészült, szerdán már tesztelni is tudtam.

A Veszprém Raliról kellemes emlékeim vannak, hiszen két esztendeje abszolút hetedik helyen zártunk. Nagyon remélem, hogy a technikával nem lesz gond és ismét sikerrel szerepelünk. Mivel murvás pályáról van szó, fontos lesz a megfelelő beállítás. Az idén még nem szereztünk pontot, remélem ez a rossz sorozat Veszprémben megszakad és célba érünk.

A verseny érdekessége lesz még, hogy erre a fordulóra nem Mihalik Péter ül majd Rabócsi mellé, hanem korábbi navigátora, Somogyi Pál. A váltás csak erre az egy versenyre vonatkozik.

Szintén az N-csoportban, a szinte mindenki által a legerősebb kategóriában versenyez a Trencsényi testvérpár. Eddig két negyedik helyük volt, majd a miskolci versenyen kizárták őket (miként még két pilótát). Az ok meglepő: József kesztyűjének (!) lejárt a három esztendőre szóló "műszakija". Remélhetőleg a nyíregyházi duó túltette magát a nehezen emészthető kizáráson és bizakodva várják a veszprémi hét végét csoport negyedik, az abszolút sorrend huszadik helyén.

- Józsival már beszéltünk a versenyről, az esélyekről, remélhetőleg sikerül az első ötben zárnunk - kedzte Trencsényi Tamás navigátor. Az autót felkészítettük, murvás futóművet kapott és még elvégeztük azokat a apróbb változtatásokat, amelyekre szerintünk ezen a pályán szükség lehet. Nehéz próbatétel elé nézünk, hiszen a dimbes-dombos, murvás pálya tele van kisebb-nagyobb kődarabokkal, amelyek nagy meglepetéseket okozhatnak. A pályát már bejártuk, felírtam, remélhetőleg pénteken az autóval is tesztelhetünk egy rövidet és jöhet a verseny.

Ez verseny lesz a javából, sokak szerint a pilóták eredményét döntően befolyásolhatja, hogy megússzák -e defekt nélkül. Remélhetőleg a nyíregyháziaknak nem kell majd kereket cserélni, mert az bizony értékes, helyezéseket jelentő félperceket jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!