szon-sportoldal

2008.05.14. 13:40

Ufához érhet a Veres-tenyér

<p>Olaszországból Oroszországba igazol a nyolc esztendeje légióskodó röplabdázó.</p>

Vége, nincs tovább. Lezárult egy jelentős szakasz Veres Péter életében. Noha a nyíregyházi nevelésű röplabdázót szívesen látták volna sorukban az olasz élklubok, a Montechiarinak búcsút intő ütőjátékos Oroszországban folytatja pályafutását. Kétéves szerződést kötött az utóbbi évadban hazája élvonalbeli bajnokságában hatodik helyezett Ufa együttesével, ahol augusztus közepén kell először tiszteletét tennie.

Baskírföld fővárosa

Egymilliónál is többen lakják Ufát, Oroszország tizenegyedik legnépesebb

városát, Veres Péter következő állomáshelyét. Baskírföld fővárosa,

az orosz muzulmánok vallási szövetségének a székhelye.

– Akár az Ace Ventura, hív a természet – azaz elérkezett a váltás ideje. Az orosz környezet számomra is egy új kihívás, a felfedezés lehetőségével utazok ki majd Ufába – fejtegette Veres Péter, akit közvetlenül egy régóta tervezett műtét előtt értünk utol a Sportkórházban. Mielőtt Berkes és Hidas doktorok kezei alá került volna, büszkén újságolta, hogy ő lett az elmúlt évad legjobb nyitásfogadója a világhírű olasz A1-ligában, és egy bolgár, valamint belga társaságában a legértékesebb ütőjátékosok közé játszotta be magát. Ezzel együtt ellenállt a nagycsapatok csábításának, előnyben részesítette az Ufa nemkülönben reményteljes ajánlatát. Ahhoz, hogy újra a régi fényében ragyoghasson, halaszthatatlan volt az operáció.

– A jobb térdkalácsom feletti rész elmeszesedett, a gyulladás rendszeresen irritált, csak a jegelés tompította a visszatérő fájdalmat. A rehabilitáció után előreláthatólag két hónap múlva végezhetek teljes értékű munkát – mondta az idestova nyolc esztendeje légióskodó négyesütő, aki jelen helyzetében meghívója ellenére nem lehet részese a válogatott felkészülésének.

Kántor Sándor, az új kapitány invitálta a keretbe, ám a műtét keresztülhúzta a számításokat. Az átalakított nemzeti együttes péntektől vasárnapig Olsztynban Eb-selejtezőtornán vesz részt a világbajnoki ezüstérmes házigazda lengyelekkel, az észtekkel és a montenegróiakkal.

Veres Péter mellett Szabó Dávid ideiglenesen, Koch Róbert végleg mondta le a válogatottságot. A Nyíregyházi VSC tíz esztendővel ezelőtti bajnokcsapatából tagja a Kántor-keretnek Toronyai Miklós (Constanta) és Szalai Szabolcs (Riga). Amennyiben Veres felépül, az említett román és lett légiósoktól még keletebbre lévő játékos térhet vissza a legjobb magyar röplabdázók közé.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!