szon-sportoldal

2008.04.07. 08:38

Övvizsgán kovácsolódtak Szalkán

<p>A mátészalkai az Esze Tamás Gimnázium tornatermében tartotta központi övvizsgáját a Rita Ring Kick-box SE – Károly István öt danos kick-box mester vizsgáztatott.</p>

A mátészalkai az Esze Tamás Gimnázium tornatermében tartotta központi övvizsgáját a Rita Ring Kick-box SEKároly István öt danos kick-box mester vizsgáztatott. Az erőnléti felmérés után technikai részben kellett bemutatni a kick-box és thai-box kéz, valamint lábtechnikáit a megfelelő övfokozatra a Magyar Kick-box Szövetség vizsgarendje alapján. A program folytatásában kesztyűt húztak, páros gyakorlatokat, majd küzdelmeket mutattak be a jelenlévők. A két órás megmérettetésen 51-en tettek sikeres övvizsgát: 9 kyu-tól 2 kyu övfokozatig, a legfiatalabb vizsgázó 7 éves, a legidősebb 34 éves.
– A Rita Ring Sportegyesületnyíregyházi, mátészalkai, nyírbátori, vásárosnaményi, tiborszállási, kislétia, szamosszegi, tiszakanyári edzőtermeiben készülő sportolók vizsgáztak – mondta Károlyi István.

– Egyesületünk célja a szabadidő hasznos eltöltése mellett, hogy élversenyzőket neveljünk és tehetségeket keressünk a megyénk falvaiban, városaiban. A sok tehetséges első vizsgázó közül a fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázuim tanulóját, Kocsis Alexandra teljesítményét emelném ki. Hat hónapja kezdte el az edzéseket, de már bemutatkozott ökölvívó és kick-box mérkőzéseken is. Az egyesület elnökével, Bákány Zsolttal egyeztetve minél több tehetséges versenyzőt akarunk indítani az áprilisban kezdődő országos versenyeken, ökölvívásban és kick-boxban. Júniusban fő rendezvényünket, Takács Rita profi kick-box világbajnok címvédő mérkőzését szeretnénk sikeresen lebonyolítani.

 

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!