szon-sportoldal

2008.04.11. 13:27

Több pontot dobni, mint az ellenfél

<p>Nincs semmiféle titok, ha a Dombóvár ellen több pontot szerez a Marso-Vagép NYKK, akkor az ellenfél várható fizikai és légifölényét is el tudja viselni a szombati bajnokin. <A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/tobb-pontot-dobni-az-ellenfelnel/cn/szon-news-km_01-20080410-102317"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Alapszakaszbeli utolsó hazai bajnokiján a kettős klubcsúcsjavítás a tét a Marso-Vagép NYKK számára. Ha az élvonalbeli nyíregyházi férfi kosárlabdacsapat szombaton (kezdés most 17 órakor!) legyőzi a Dombóvárt, akkor tizenötödik sikerét szerzi meg, és korábban még sosem jutott el eddig. Arról nem beszélve, hogy ebben az esetben hetediknél rosszabb már nem lehet a végelszámolásnál a gárda, ez a pozíció ugyancsak egyedülálló, ugyanis az eddigi három alkalommal rendre nyolcadikként lett felsőházi a Nyíregyháza.

Az ellenfél a második hely megőrézésére hajt, az idény bravúrcsapata jó néhány gárdának okozott már meglepetést idegenben is.
– Négy extra képességű amerikai légiósa van a Dombóvárnak, Mills és English hihetetlenül jó fizikai képességekkel rendelkezik, Wiley több magyar csapatban is megmutatta már oroszlánkörmeit, Sanders pedig a négyes posztról is nagyon mozgékony – jellemezte az ellen kulcsembereit Déri Csaba, aki ezúttal is egykori csapata ellen vezeti harcba az NYKK-t.

– A magyar magból Deák és Bódi elsősorban a kinti dobásokban jeleskedik, Balogh és Simon pedig olyan játékosok, akik általában részfeladatokat kapnak. Ezek által a mezőny egyik legkiismerhetetlenebb csapatáról van szó, amely ha elkapja a ritmust, akkor szemre is tetszetősen tud kosarazni. Mi azonban ezúttal nem gyönyörködni akarunk a Dombóvárban, hanem legyőzni. A mi csapatunk sem „kispályás”, mi is rendelkezünk olyan erényekkel, amelyek által tudunk meglepetést okozni. Nagyon fontos lenne a győzelem, hiszen tovább erősödhetne a pozíciónk.

Dombóváron elsősorban az okozta a vereséget, hogy a tolnaiak erős mezőnyemberei a palánk alá kényszerítették Savicékat, így ott uralni tudták a légteret. El lehet ezt most kerülni?

– Alapvetően nem, hiszen a Dombóvárnak ez a játéka – reagált Déri Csaba. – Ugyanakkor azon a mérkőzésen nem számíthattunk a bemelegítés közben megsérült Moutonra, akinek egyik erőssége éppen a lepattanózás. Meglepőt fogok mondani, akkor nem fogjuk érzékelni a légifölényt, ha több pontot dobunk az ellenfélnél. Vagy ahogy a dombóváriak általam igen tisztelt ügyvezetője, Jampi bácsi mondaná: a „ki többre játékkal” is lehet mérkőzést nyerni.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!