szon-sportoldal

2008.04.24. 13:27

Selyem visszatér Balkányba

<p>Egy hónapja még a hazaiak kispadján ült, vasárnap a vendégekén foglal helyet.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/selyem-visszater-balkanyba/cn/szon-news-km_01-20080424-011832">Menetrend. A Tisza-csoport tavaszi sorsolása letölthető: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Pikáns párosítás a Balkány–Berettyóújfalu a labdarúgó NB III. Tisza-csoportjában. Egyrészt a bennmaradás szempontjából (mindkét félnek fontosak a pontok), máskülönben a vendégedző személyét illetően. Selyem Nándor ugyanis a tavaszi szezont még a Balkány szakvezetőjeként kezdte, és amikor menet közben elköszöntek tőle, néhány nappal később a Berettyóújfalu trénere lett. Azaz visszatér oda, ahol nemrég még otthonosan érezte magát. Vasárnap 16 órakor kezdődik a bajnoki, miként a többi is.
Három szabolcs-szatmár-beregi párharc is esedékes az aktuális körben. Az elmúlt hetekben gyengélkedő Ibrány a Nyírmadát fogadja, Vadon Lajos epekedik azért, hogy megszakadjon a nyeretlenségi sorozatuk. Komoly tett lenne, hiszen a Nyírmada dobogós pozícióban várhatja a folytatást. Szatmári presztízsharc lesz Nagyecseden, ahol a Mátészalka csak a győzelem esetén éltethet halovány bennmaradási reményt. A második helyezett Várda SE a nyíregyházi ligacsapat vendége lesz, érdekes csatát ígér a műfüves meccs. A Volán-Sényő az esélytelenek nyugalmával léphet pályára Debrecenben, a listavezető otthonában nem lehetnek illúzióik. Persze, az utolsó őszi fordulóban a balkányiak is hasonló cipőben jártak... A további párosítások: Diósgyőri VTK II. (4.)–Nyíradony (16.), Hajdúböszörmény (6.)–Létavértes (14.), Balmazújváros (8.)–Hajdúnánás (12.).

23. forduló: szakvezetői várakozások

Ibrány (9.)–Nyírmada (3.)
Vadon Lajos ibrányi edző: – El kellene kapni azt a bizonyos fonalat végre! A csapatunk sokkal többre hivatott annál, mint amit mostanság produkál. Hogy ennek mi az oka, folyamatosan keressük. Gondolom, a múlt heti vereség után duplázott erővel küzd ellenünk az egységes, masszív Mada. Nehéz dolgunk lesz, de megpróbálunk bizonyítani!
Szilágyi Bertalan nyírmadai edző: – Eddig amikor az Ibránnyal játszottunk, a pályaválasztó nyert. Ezen a tendencián szeretnénk választani, ami nem lesz egyszerű. Vékonyak vagyunk, mivel Papp Z. és Katona Gy. sérült, és bár Tóth Sz. visszajön, Benkő kimegy, ugyanis három sárgás.

Nyíregyháza Spartacus II. (7.)–Várda SE (2.)
Kocsis János kisvárdai edző: – A Nyíregyháza múlt heti, diósgyőri győzelme tiszteletet parancsol, ugyanakkor a mi tavaszi menetelésünkre sem lehet panasz.
Két jó formában lévő csapat mérkőzik meg, amiből a nézők jöhetnek ki jól. Biztos vagyok abban, hogy sok kisvárdai jön el meccsre, szeretnénk megfelelni az elvárásaiknak.

Nagyecsed (5.)–Mátészalka (15.)
Berettyán Gábor nagyecsedi edző: – Sokan úgy gondolják, hogy a földrajzi közelség és egyéb okok miatt is kiemelt jelentőségű összecsapásról van szó. Én azt mondom, ez is egy meccs a sorban, amit céljaink elérése érdekében meg kell nyernünk.
Szeles János mátészalkai pályaedző: – A Nagyecsed jobb játékerőt képvisel, ez tény. Esélyebb az ellenfelünk, ezzel együtt nem felemelt kezekkel lépünk a pályára. Biztató az elmúlt időszakban elvégzett munka, ezért merem remélni, hogy lesz is látszatja. Győzni szeretnénk!

Balkány (11.)–Berettyóújfalu (13.)
Madalina György balkányi edző: – Az utóbbi hetek jó szereplése lehetővé teszi, hogy az év mérkőzését játsszuk a hét végén. Ha sikeresen vesszük az akadályt, akkor beszélhetünk a bennmaradásról. Az ellenfél játékosaiból többen tagjai a futsalbajnokságot vezető csapatnak, tehát technikailag biztosan képzettek. Mi szeretnénk kihasználni a nagypálya adta szabályokat. Remélem, hogy sikerül győztesen elhagynunk a pályát.

Debreceni VSC II (1.)–Volán-Sényő (10.)
Rubóczki Tibor sényői játékosedző: – Finoman szólva nem mi vagyunk az esélyesek. Ráadásul továbbra is sokan hiányoznak, így nem a legjobb összeállításban lépünk pályára a listavezető otthonában. A tisztes helytállás lehet reálisan a célunk, utána pedig hozzá kell látni végre a pontgyűjtéshez.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!