SZON - Jegyzet

2008.06.17. 11:52

Ami elromolhat, az el is romlik

<p>Murphy törvénye örök igazság: ami elromolhat, az el is romlik. És ennek folyománya: minden egyszerre romlik el.</p>

Késve ébredtem egyik reggel, mert az ébresztőórám beadta a kulcsot. Persze este még működött, amikor beállítottam, de reggel már nem bírt csörögni az az átkozott.

Az őrangyalom ébreszthetett fel talán, amikor már csak tizenöt percem maradt a vonat indulásáig - összekapom magam, erről a vizsgáról nem maradhatok le. Aztán majd anyu kocsiját elkötöm, hogy időben odaérjek, majd otthagyom az állomáson, és este - hazafelé - értemegyek. Egyszerűen nem késhetek ma el!

Oké, van még majdnem tíz percem. Szaladok a parkolóba, ülnék az autóba, és akkor látom: az egyik gumi "töklapos". Egy A/4-es oldal kevés lenne arra káromkodás-hullámra ami végigfutott az agyamon, de most gyors megoldás kellett. Taxi! Ez az! És már tárcsáztam is az egyik taxitársaság számát, bízva abban, hogy közelről érkezik, és méginkább bízva abban, hogy a vonat éppen ma érkezik késve.

És már jött is a megmentő - legalábbis akkor még azt hittem -, a taxis. Bevágódtam, és mondtam, hogy turbóra kapcsolva az állomásra szeretnék menni, bármennyi pénzt megér, csak siessünk. Na, persze... Kedves sofőröm minden egyes sebességkorlátozást kínosan ügyelve betratott. Nincs is ezzel semmi baj, persze, csak amikor az ember sietne, a 30 km/h bizony nagyon-nagyon lassú. De sebaj, nem szállok át ezért másik taxiba - csak a vonat késsen, mert ha időben indult, már integetni sem tudok neki.

Állomás: éljen! Kifizettem a taxit (kb. a dupláját, mint amibe került, csak ne kelljen visszajáróra várni), és spuri a vonathoz. Spuri: itt rontottam el. A bejáratnál lévő küszöbben, vagy lábtörlőben, vagy én nem is tudom, miben úgy estem pofára, mint egy krumpliszsák! A bokám kificamodott, és könnyekben törtem ki, mikor meghallottam: Bereg InterCity indult a 8. vágányról... És akkor odalépett egy pasas: "Vazzeee! Ami elromolhat, elromlik".

Kapcsolódó cikkek:

  • Figyel a jelekre?
    Nem hallotta az óra csörgését, vagy csak visszaaludt – nem is emlékszik rá. Sietve ugrott ki az ágyból, gyors tisztálkodás után kocsiba ült, bekapcsolta a rádiót, ahol az éppen aktuális üzemanyagár emelésről beszéltek – pedig tankolni kellene – nem is vette észre, hogy idegesen dobol a kormányon, mert nem vált az a rohadt lámpa.

  • Hétfőn nagyobb a dugó Nyíregyházán?
    Nyíregyházán reggel hét és nyolc körül igencsak nehézkes a közlekedés: nem csoda, hogy egyre több biciklist és motorost látni az utakon. 

- GOM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!