Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.05.14. 17:45

Amerikanap és Művészeti Gála

Máriapócs - A Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában Máriapócson, április 26-án Anne Bradley Sawyer Bostonból érkező idegen nyelvi lektor és Magyar Jánosné angoltanárnő amerikanapot szervezett.

Máriapócs - A Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában Máriapócson, április 26-án Anne Bradley Sawyer Bostonból érkező idegen nyelvi lektor és Magyar Jánosné angoltanárnő amerikanapot szervezett.A gyerekek megismerhették Amerika történelmét az eseményekhez kapcsolódó dalokkal. Érdekességeket hallhattak az aranylázról, a bostoni teapartiról. Kipróbálhatták a kickball-t, ami számukra egy új labdajáték. Sárgarépa muffint készítettek, melyből kirakták az amerikai zászlót.

Kellemesen elfáradva, élményekben gazdagon tértek vissza a szabadtéri programról – a Pápatérről - az iskolába.

 

A költészetet szerető diákjaink ismét részt vettek az általános iskolák felső tagozatosainak meghirdetett hagyományos megyei szavalóversenyen, Kenéz Lilla 5. osztályos tanuló első helyezést ért el, osztálytársa Vágó Dézi különdíjas lett.

A hónap a Művészeti Gálával zárult. Bemutatkoztak a hangszeren tanuló fiatalok; Bokotey János, Bokotey Beáta, Fazekas Mihály, Rózsa Zoltán tanárok vezetésével; igazi koncert hangulatot teremtve. A rakamazi idegen nyelvű (angol) bemutatón eredményesen szereplő dráma tanszak diákjai Vona Éva színművész, drámapedagógus felkészítésével itthon is nagy elismerést érdemeltek. De sikert arattak a táncosok is, akiket Balogh Tamás tanár úr oktatott a lépésekre. Hagyomány, hogy a grafika és a festészet tanszak növendékeinek munkáiból kiállítás nyílik az iskola aulájában, Szkiba Enikő tanárnő irányításával.

A jövő reménységei büszkén mutatták meg magukat ezen a Gálán.

Palóczy Timea

magyartanár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!