Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.08. 16:54

„Szókimondó, őszinte és szerethető”

Nyíregyháza - Három zenekar ígér egész estés szórakozást szombat este: a Tankcsapda, a Depresszió és az Alvin és a mókusok.

Nyíregyháza - Három zenekar ígér egész estés szórakozást szombat este: a Tankcsapda, a Depresszió és az Alvin és a mókusok.Szerkesztőségünk vendége volt a minap Csoma Viktória, a 20 éves jubileumát ünneplő Alvin és a mókusok énekese, vokálosa, basszusgitárosa. Viki ütős hírrel érkezett: színvonalas hármas koncertet adnak szombaton 19 órától a Bujtosi Szabadidő Csarnokban a Tankcsapdával és a Depresszió együttessel közösen.

– Két éve közös turnéra indultunk a Depresszióval, ami hatalmas közönségsikert aratott. Mágnesként vonzotta a rajongókat a tavalyi őszi, Tancsapdával közös koncertünk is. Holnap este mindhárman fellépünk, ki-ki a maga zenei repertoárjával, régi és új dalokkal, mindez igényes hangtechnika és színvonalas fénytechnika kíséretében.

Régi és új dalok is elhangoznak

– Az Alvin és a mókusok 1993-ban alakult Nyíregyházán, egyszerű garázszenekarként. Az évek során Magyarország legnépszerűbb punk-rock zenekarává küzdöttük fel magukat. Mindez idő alatt persze történtek tagcserék és formálódott a dalaink szöveg- és zenevilága, a banda mégis önmaga maradt: továbbra is szókimondó, őszinte, pimasz, s pont ettől szerethető.

– A másik két zenekarhoz hasonlóan nekünk sem volt könnyű dolgunk, amikor összeállítottuk a szombat esti dalok listáját, hiszen több évtized terméséből kellett „szüretelnünk”, szem előtt tartva a mai és az egykor volt tinédzser rajongóink elvárásait.

Az élőzene mint hívó szó

– Légy bármennyire (el)ismert és népszerű, készíts bármilyen nívós, igényes hangzású dalokat, a lemezeladásból manapság – közismert okok miatt – nem lehet megélni. Ezzel a ténnyel valamennyi zenekar kénytelen szembesülni, ahogy azzal is, hogy fiatalok és örök fiatalok tömegét lehet kirobbantani a fotelből és a számítógép elől, ha megfizethető áron kínálunk nekik élőzenét, népszerű előadókat és dalokat felvonultató, valódi zenei csemegét nyújtó koncerteket.

Voltaképpen így és ezért született meg a közös fellépések, turnék gondolata, amelynek egyik – számunkra legkedvesebb – állomása holnap este az egész estés kikapcsolódást ígérő hármas koncert lesz. Van, aki kifejezetten ránk kíváncsi, van, aki Csapda-rajongó vagy éppen Depressziós.

– Nem számít, a lényeg, hogy együtt bulizzunk! – mondta Viki.

Km-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!